NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Φάρμα Αλεξανδράκης: Τοπικά προϊόντα από τους πρόποδες του Ψηλορείτη [video]

19_08_2020

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece, Επιχειρήσεις & Know-how

​Η Φάρμα Αλεξανδράκης βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο Μοναστηράκι Αμαρίου Ν. Ρεθύμνου και ιδρύθηκε το 1999. Από την αρχή, στη φάρμα χρησιμοποιούνται μόνο φυσικές ζωοτροφές που παρασκευάζονται τοπικά, σε πρότυπη μονάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα διατροφής.

Σήμερα, όλα τα προϊόντα της φάρμας έχουν βραβευτεί με χρυσό και αργυρά βραβεία ποιότητας, από τη 2η και την 3η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των εκθέσεων ΜEAT DAYS.

O πατέρας Παύλος Αλεξανδράκης αποφάσισε το 1999 να δημιουργήσει την εταιρία, διότι διέκρινε ότι υπήρχε ένα κενό στην αγορά, στην παραγωγή νωπού κουνελιού. Όλοι είχανε στα σπίτια τους από λίγα κουνέλια, αλλά δεν υπήρχε καμία οργανωμένη μονάδα παραγωγής νωπού κουνελιού. Το 2013, ξεκίνησαν την παραγωγή κρητικού πετεινού. Μέσα στα χρόνια, το 2015, ήρθε και η παραγωγή λουκάνικου από κουνέλι και λουκάνικου από πετεινό.

«Επειδή δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε σαν Έλληνες παραγωγοί την τιμή που μπορεί να φτάσουν κάποια προϊόντα στο εξωτερικό, πόσο οικονομικά μπορεί να είναι, πρέπει να εστιάσουμε στο τι ιδιαιτερότητες θα τους δώσουμε, ό,τι και να είναι αυτό. Θα είναι γεύση, θα είναι τοπικά στοιχεία, πρέπει να τους δώσουμε αυτό το edge, το κάτι διαφορετικό» αναφέρει ο Νίκος Αλεξανδράκης, εκ των ιδιοκτητών της Φάρμας Αλεξανδράκη.

«Υποστηρίζουμε την εξαγωγική μας δραστηριότητα, συμμετέχοντας σίγουρα σε εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα, όπου έχουμε επισκέπτες από άλλες χώρες και έτσι σιγά σιγά μας γνωρίζει ο κόσμος. Ένας άλλος τρόπος είναι στο Facebook να κάνουμε και κάποια posts στα Αγγλικά και να λανσάρουμε και κάποιες διαφημίσεις σε ξένες χώρες. Είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ας πούμε τα προηγούμενα χρόνια και τα τελευταία χρόνια αυτό μας έχει βοηθήσει με το Internet»

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr