NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων θα εξοικονομούσε δισεκατομμύρια δολάρια

Η ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων θα εξοικονομούσε δισεκατομμύρια δολάρια

​Οι ερευνητές του Northwestern University συνδύασαν τη μοντελοποίηση του κλίματος με δεδομένα δημόσιας υγείας για να αξιολογήσουν την επίδραση των ηλεκτρικών οχημάτων στη ζωή των Αμερικανών πολιτών και στην οικονομία.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι εάν τα ηλεκτρικά οχήματα αντικαθιστούσαν το 25% των αυτοκινήτων με κινητήρα καύσης που βρίσκονται επί του παρόντος στο δρόμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξοικονομούσαν περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αποφεύγοντας ζημιές από την κλιματική αλλαγή και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σε πιο επιθετικά σενάρια - αντικατάσταση του 75% των αυτοκινήτων με ηλεκτρικά οχήματα και αύξηση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - η εξοικονόμηση θα μπορούσε να φτάσει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Η ηλεκτροκίνηση οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να αποτρέψει εκατοντάδες έως χιλιάδες πρόωρους θανάτους ετησίως, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα κατά εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους», δήλωσε ο Daniel Peters, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

«Από μηχανικής και τεχνολογικής απόψεως, οι άνθρωποι αναπτύσσουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή εδώ και χρόνια», πρόσθεσε ο Daniel Horton, συγγραφέας της μελέτης του Northwestern. «Αλλά πρέπει να αξιολογήσουμε αυστηρά αυτές τις λύσεις. Αυτή η μελέτη [..] διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων όχι μόνο μειώνει τα αέρια του θερμοκηπίου αλλά σώζει ζωές».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα (13 Αυγούστου) στο περιοδικό GeoHealth.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr