NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

«Τα Μερακλίδικα»: Παραδοσιακά προϊόντα από την Κρήτη με βάση το ελαιόλαδο

27_08_2020

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece, Επιχειρήσεις & Know-how

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η οικογένεια Κυριακάκη δραστηριοποιείται στα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης που έχουν σαν βάση το ελαιόλαδο. Τα «Μερακλίδικα» είναι μια οικογενειακή υπόθεση, στην οποία το προσωπικό μεράκι συνταιριάζεται με τη σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής.

Όπως αναφέρει ο Ιωάννης Κυριακάκης, υπεύθυνος πωλήσεων, «η κρητική διατροφή είναι ο ηγέτης της μεσογειακής διατροφής». Η εταιρία δημιουργήθηκε 1983 από τον πατέρα της οικογένειας και ξεκίνησε με δραστηριότητα στο κομμάτι της εμπορικής κίνησης των προϊόντων.

Τα προϊόντα της απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου τροφίμων όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ενώ υπάρχουν και σε μια επιλεγμένη σειρά στα ψυγεία των supermarket. Αυτή τη στιγμή φτιάχνει και μια σειρά Cretan και vegan προϊόντων, τα Greens and Yellows, ενώ υπάρχουν τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια, σφακιανές πίτες αλλά και κατεψυγμένα ζυμαρικά.

«Ο κάθε τόπος είναι μοναδικός. Έχει τους δικούς του ανθρώπους, έχει τη δικιά του παράδοση, έχει το δικό του κλίμα και αυτό είναι εκείνο στο οποίο πρέπει να εστιάσει ο κάθε παραγωγός για να κάνει τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα στα προϊόντα του. Και στόχος της δικιάς μας δουλειάς και εταιρίας είναι να βασιζόμαστε πάνω σε αυτό το κομμάτι και να δημιουργούμε πάνω στην παράδοσή μας» τονίζει ο ίδιος.

«Οι παραγωγοί μαζί με τους ξενοδόχους μπορούν να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία και να βγει ένα αποτέλεσμα πάρα πολύ καλό και για τους δυο. Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι οδηγός και βάσει αυτού μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη υπεραξία στο κομμάτι του τουρισμού της Ελλάδος και της Κρήτης».

Ορόσημο για την εταιρία τα Μερακλίδικα από την οικογένεια Κυριακάκη είναι όταν επέλεξε να βάλει τις δικές τις βάσεις, να αφήσει το κομμάτι της εμπορίας και να αρχίσει να δημιουργεί με παραγωγική διαδικασία.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr