NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η διαγραφή Τέλους Επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η διαγραφή Τέλους Επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς

Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει αγρότες και αλιείς, που δικαιούνται τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος στις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο που υπογράφει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, διυκρινίζονται τα ακόλουθα:

Όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα δηλώσεις:

Άνοιξαν επικαιροποιημένες οι πλατφόρμες για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος (φυσικά και νομικά πρόσωπα). Δηλαδή, όσοι υποβάλουν δήλωση από τώρα και στο εξής, ο φόρος τους θα εκκαθαρίζεται, υπολογίζοντας και τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος.

Για τους 40.000 περίπου αγρότες και αλιείς που είναι δικαιούχοι διαγραφής και έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

Φυσικά Πρόσωπα

Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική επανεκκαθάριση, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Όσοι επιθυμούν την επανεκκαθάριση του φόρου τους νωρίτερα, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τότε, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, υποβάλλοντας ψηφιακά μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

Νομικά Πρόσωπα

Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι, για να επωφεληθούν από τη διαγραφή, θα πρέπει να υποβάλουν ψηφιακά χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr