NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συνεχίζονται οι περικοπές στις αεροπορικές - Ακόμη 1.000 απολύσεις

Συνεχίζονται οι περικοπές στις αεροπορικές - Ακόμη 1.000 απολύσεις
Φωτογραφία: Melv_L - MACASR

Ο φινλανδικός εθνικός αερομεταφορέας Finnair σκοπεύει να καταργήσει έως και 1.000 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού του, και να επιδιώξει περαιτέρω εξοικονόμηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, ακολουθώντας αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που πραγματοποιούν παρόμοιες κινήσεις για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Η Finnair δήλωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει τις απολύσεις στη Φινλανδία, όπου απασχολεί 6.200 υπαλλήλους. Η αεροπορική σημείωσε ότι είχε αυξήσει τον ετήσιο στόχο εξοικονόμησης σε 100 εκατομμύρια ευρώ, από 80 εκατομμύρια ευρώ, μετά από ανασκόπηση, σε τομείς όπως το IT, τα ακίνητα και οι πωλήσεις.

«Τα έσοδά μας μειώθηκαν σημαντικά λόγω της πανδημίας COVID-19 και ορισμένοι από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτήν την πτώση φαίνεται να παραμένουν περισσότερο από όσο αναμενόταν αρχικά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Topi Manner.

Η Finnair τόνισε ότι η αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας και η μείωση των επαγγελματικών ταξιδιών πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr