NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η American Airlines ετοιμάζει περικοπές 19.000 θέσεων εργασίας

Η American Airlines ετοιμάζει περικοπές 19.000 θέσεων εργασίας

​Μετά από μήνες προειδοποιήσεων σχετικά με τις απώλειες θέσεων εργασίας μετά τη λήξη των σχετικών μέτρων στήριξης, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στις περικοπές.

Η American Airlines σχεδιάζει να καταργήσει 19.000 θέσεις εργασίας, μέσω 17.500 αδειών άνευ αποδοχών υπαλλήλων και 1.500 απολύσεων, την 1η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια την Τρίτη. Περίπου 1.600 πιλότοι και 8.100 αεροσυνοδοί θα συμπεριληφθούν σε αυτές, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η αεροπορική στους υπαλλήλους.

Άλλοι 12.500 εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και 11.000 θα λάβουν εθελοντική άδεια για τον Οκτώβριο - κάτι που σημαίνει ότι η αμερικανική αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει συνολικά 40.000 θέσεις από ένα εργατικό δυναμικό που αριθμούσε 140.000 στην αρχή της πανδημίας.

Η ανακοίνωση της, μια ημέρα αφότου η Delta Air Lines προειδοποίησε τους πιλότους ότι σκοπεύει να θέσει σε άδεια άνευ αποδοχών σχεδόν 2.000 από αυτούς τον Οκτώβριο, έρχεται καθώς αναμένει πτήσεις με λιγότερο από το 50% της χωρητικότητας της έως το τέταρτο τρίμηνο του 2020, με διεθνή ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μόνο στο ένα τέταρτο των επιπέδων του περασμένου έτους.

«Η μόνη πιθανότητα αποφυγής αυτών των περικοπών την 1η Οκτωβρίου είναι μια καθαρή επέκταση του PSP [Πρόγραμμα Υποστήριξης Μισθοδοσίας]», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος Doug Parker και ο πρόεδρος Robert Isom στην επιστολή προς τους υπαλλήλους.

Αλλά «πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα ότι η ηγεσία του έθνους μας δεν θα είναι σε θέση να βρει έναν τρόπο να υποστηρίξει περαιτέρω τους επαγγελματίες της αεροπορίας», πρόσθεσαν. «Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να ενημερώσετε τους εκλεγμένους αξιωματούχους σας πόσο σημαντική είναι η επέκταση PSP για εσάς, τις οικογένειές σας και την οικονομική ανάκαμψη μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr