NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Εταιρεία αναπτύσσει πρωτοποριακή μέθοδο για καλλιέργεια σε αλατούχο έδαφος

Εταιρεία αναπτύσσει πρωτοποριακή μέθοδο για καλλιέργεια σε αλατούχο έδαφος

​Το Ισραήλ είναι διάσημο για την καλλιέργεια πιπεριών και ντοματών στις ξηρές, αλμυρές συνθήκες της ερήμου. Τώρα, μια ισραηλινή εταιρεία βρήκε έναν καινοτόμο τρόπο που επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών, όπως το ρύζι, το σιτάρι και το βαμβάκι, να αναπτυχθούν σε αλατούχα εδάφη, σε εμπορική κλίμακα.

Εκτός αν έχουν προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν το αλάτι, τα περισσότερα φυτά υποφέρουν, ακόμη και πεθαίνουν, εάν το έδαφος είναι πολύ αλμυρό. Τα άλατα εναποτίθενται στο έδαφος από χημικές ουσίες που προστίθενται στο πόσιμο νερό, από λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα, ακόμη και από ανακυκλωμένο νερό το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην ισραηλινή γεωργία.

Με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, το αλμυρό νερό είναι ολοένα και περισσότερο ικανό να εισέλθει στους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες γλυκού νερού και να προκαλέσει προβλήματα σε παράκτιες περιοχές χαμηλού υψομέτρου, κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Η SaliCrop πιστεύει ότι έχει τη λύση. Δεν περιλαμβάνει ούτε γενετική τροποποίηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει 15 χρόνια για να περάσει τα ρυθμιστικά εμπόδια, ούτε επιλεκτική αναπαραγωγή, η οποία μπορεί να διαρκέσει έξι έως επτά χρόνια.

Με τη μέθοδο της SaliCrop, οι σπόροι εμποτίζονται σε ένα χημικό «κοκτέιλ», υπό πολύ αυστηρές συνθήκες, και μπορούν να παραδοθούν στην αγορά για φύτευση σχεδόν αμέσως. Διαφορετικά κοκτέιλ χρησιμοποιούνται για διαφορετικές ποικιλίες σπόρων.

Οι χημικές ουσίες καθορίζουν τη συμπεριφορά διαφόρων γονιδίων. Σύμφωνα με τις επιτόπιες δοκιμές στο Ισραήλ και την Ινδία (οι τελευταίες βρίσκονται ήδη στο τρίτο έτος τους), η πατέντα αυξάνει τις αποδόσεις κατά 13 έως και 32 τοις εκατό.

Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία για ένα πιλοτικό πρόγραμμα γύρω από την εφαρμογή της θεραπείας σε νέες ποικιλίες σπόρων σπόρων και λαχανικών που αναπτύσσονται από ένα μεγάλο γεωργικό πανεπιστήμιο στην Πόλη του Μεξικού για να βοηθήσει τους τοπικούς αγρότες και είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με μια μεγάλη αυστραλιανή οργάνωση που υποστηρίζει καλλιεργητές σιτηρών.

Η SaliCrop επιδιώκει συνεργασίες με παραγωγούς σπόρων και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και θα λάβει νέο γύρο χρηματοδότησης το επόμενο έτος.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr