NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας συγκροτεί ομάδα εργασίας για τα ψηφιακά νομίσματα

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας συγκροτεί ομάδα εργασίας για τα ψηφιακά νομίσματα

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας συγκρότησε μια ομάδα εργασίας για να μελετήσει τα οφέλη και τις προκλήσεις των ψηφιακών νομισμάτων, τη στιγμή που κεντρικές τράπεζες σε διάφορες χώρες εξετάζουν τα λεγόμενα «central bank digital currency» (CBDC).

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας δήλωσε ότι οι διαδικτυακές πληρωμές αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και ένα ψηφιακό νόμισμα θα επέτρεπε στους Βραζιλιάνους να αλληλεπιδρούν με τα χρήματά τους εντελώς διαδικτυακά.

Ένα ψηφιακό νόμισμα θα βοηθούσε και στη μείωση του κόστους έκδοσης και συντήρησης τραπεζογραμματίων και κερμάτων, όπως δήλωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας. Το εκτιμώμενο κόστος διακίνησης χαρτονομισμάτων στη Βραζιλία είναι περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, κάτι που κυμαίνεται μεταξύ 1% και 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Αν και η κεντρική τράπεζα θα μελετήσει τον αντίκτυπο της «ενδεχόμενης» έκδοσης ψηφιακού νομίσματος, ενδέχεται να μην εκδώσει κανένα τέτοιο. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έγκριση του ομίλου δεν σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα εκδώσει ψηφιακό νόμισμα» δήλωσε ο Rafael Sarres de Almeida, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η μελέτη θα βοηθήσει την κεντρική τράπεζα να «δώσει στην κοινωνία μια απάντηση στο θέμα». Η ομάδα εργασίας θα αξιολογήσει επίσης πώς το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να αποφέρει συμπληρωματικά οφέλη στο επερχόμενο σύστημα άμεσων πληρωμών της Βραζιλίας, που ονομάζεται Pix, τον Νοέμβριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr