NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Περισκόπιο, τι θα μας αποκαλύψει ο μήνας Σεπτέμβρης

Περισκόπιο, τι θα μας αποκαλύψει ο μήνας Σεπτέμβρης

Ανακατατάξεις σε επιχειρήσεις, μάχες για επιβίωση και συμφωνίες για μετακομίσεις σε άλλες επιχειρηματικές γειτονιές προοιωνίζονται για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ο μήνας Σεπτέμβρης στην αρχαία Ελλάδα άνηκε από τις 16 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στον αθηναϊκό μήνα Μεταγειτνίων και από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 13 Οκτωβρίου στο Βοηδρομιώνα.

Κατά τον Μεταγειτνιών (μετά+γείτων) γίνονταν πολλές μετακομίσεις και αλλαγές γειτόνων. Στο δεύτερο ήμισυ τελούνταν τα Βοηδρόμια, προς τιμή του θεού Απόλλωνα ο οποίος προσέφερε στον Θησέα βοήθεια στην μάχη κατά των Αμαζόνων. Βοηδρόμος είναι εκείνος που τρέχει να βοηθήσει όταν ακούει μία βοή.

Ο Σεπτέμβρης στο νότιο ημισφαίριο αντιστοιχεί στον μήνα Μάρτη για το βόρειο ημισφαίριο. Πήρε το όνομα του από το λατινικό Septem-bris, όπου το Septem είναι το επτά. Όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες τροφοδοτήθηκαν από την ρίζα septem. Sept - γαλλικά, sette - ιταλικά, siete - ισπανικά, sieben – γερμανικά, seven - αγγλικά, syv - νορβηγικά, siwen - λουξεμβουργιανά, zeven - ολλανδικά κ.ο.κ. Ο Σεπτέμβρης ήταν ο έβδομος στην σειρά μήνας του αρχαίου δεκάμηνου ρωμαϊκού ημερολογίου. Όταν προσετέθησαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, ο Σεπτέμβριος πήρε την ένατη θέση.

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με πολλά ερωτήματα

Κάτι που το Περισκόπιο είχε εντοπίσει και μεταφέρει εδώ και έξι μήνες, βρέθηκε μπροστά μας. Τα χαρτοφυλάκια της ΑΧΑ Ασφαλιστικής λένε να μετακομίσουν προς άλλη γειτονιά. Από τα Ιλίσια, στα νότια προάστια; Η ΑΧΑ SA συζητά για να πωλήσει την θυγατρική της στην Ελλάδα, «ΑΧΑ Ασφαλιστική».

Γιατί θέλει να απαλλαγεί από την ΑΧΑ Ασφαλιστική στην Ελλάδα, και τις περιφερειακές μονάδες της; Μαθαίναμε ότι εξαιρετικά πήγαιναν τα πράγματα στην Ελλάδα. Άλλωστε ποιος μπορεί να πει ότι η ΑΧΑ δεν έχει καλά ασφαλιστικά προϊόντα;

Τόσα χρήματα επένδυε η ΑΧΑ στις πωλήσεις, τόσοι αθλητές, καλλιτέχνες καλεσμένοι να μεταφέρουν τα βιώματά τους, στα ετήσια συνέδρια πωλήσεων για να ενισχύσουν την δυναμική των πωλήσεων! Τόσες ώρες εκπαίδευση, ποιος θα την καρπωθεί; Ας μην μιλήσουμε για το Bancassurance.

H ιταλική Generali είναι ο επικρατέστερος ενδιαφερόμενος. Αυτό ακούσαμε. Το Περισκόπιο πλέοντας ανίχνευσε μία μερίδα ανθρώπων της αγοράς που είναι σίγουροι πως το deal θα κλείσει με την Generali. Έριξε τα φώτα του και από την άλλη πλευρά, αυτή των διοικήσεων, που όμως έχουν κλείσει τους διαύλους επικοινωνίας.

Σε στενωπό η οικονομία της Ελλάδας

Τελευταία η οικονομία της Ελλάδας στο δείκτη 31 χωρών που μελετά το Ινστιτούτο της πρώτης μεγαλύτερης αντασφαλιστικής στον κόσμο, της Swiss Re. H ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στην τελευταία θέση στο 0,05. Ο δείκτης ανθεκτικότητας θα υποχωρήσει 20% παγκοσμίως λόγω των lockdown.

Το μεγαλύτερο οικονομικό ρίσκο για τη Swiss Re, να συνεχιστούν τα μέτρα για την πανδημία. Η οικονομία της Ελλάδας θα αντέξει ώστε να μην μπει στην εντατική και ξεκινήσει η επιβολή νέων φόρων;

Μήπως να ξεχάσουν οι ασφαλιστές και οι ασφαλιστικές μεγάλες και μικρές τις νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και τα νέα αποταμιευτικά προγράμματα. Πόσοι θα έχουν λεφτά και πόσες επιχειρήσεις θα μείνουν ανοικτές; Ετοιμάζεται και ο πτωχευτικός νόμος.

Τουρισμός; Τι να ασφαλίσουν, έναν αχαρτογράφητο κίνδυνο; Όταν συμπορεύεσαι με την πραγματικότητα ξέρεις τους κινδύνους, μπορείς να αναλαμβάνεις όλο και μεγαλύτερο ρίσκο. Τώρα πώς να καθορίσουν τους κινδύνους, όταν τα πρωτόκολλα δημιουργούν προβλήματα.

Τον Ιούνιο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μαζί με την κρουαζιέρα μειώθηκαν άνω του 90%, ενώ οι ταξιδιωτικές αφίξεις συρρικνώθηκαν κατά 93,8%. Τα στοιχεία της ΤτΕ αυτό μαρτυρούν.

Εξαιτίας του lockdown: Έλλειμμα 4,4% ως ποσοστό στο ΑΕΠ του 2019, έναντι στόχου για πλεόνασμα 0,6% λένε τα στοιχεία της Alpha Bank, (26 Αυγούστου 2020), Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχε καταγραφεί πλεόνασμα 0,9%. Στην πολυσέλιδη μελέτη της για την ελληνική οικονομία, η Alpha Bank αναφέρει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Στην μελέτη στις προβλέψεις του λόγου χρέους της Γενικής Κυβέρνησης προς το ΑΕΠ, πριν και μετά την έξαρση της πανδημίας, στην Ευρωζώνη την υψηλότερη θέση έχει η Ελλάδα, ενώ στην χαμηλότερη βρίσκεται η Γερμανία.

Η 1η Σεπτεμβρίου είναι η «Ημέρα του Χρονογράφου», ο Χάρος στην αρχαία Ελλάδα σημειώνει όσους θα αποχωρήσουν από τα επίγεια στη διάρκεια του χρόνου. Αν σπάσουμε το ρόδι στην είσοδο του σπιτικού μας θα κάνουμε λέτε τίποτα;

Καλά τα σχέδια για το αύριο, αλλά χρειάζεται σύνεση για το σήμερα

Προληπτικές δράσεις για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής και της οικονομίας. Άμεσα δεν πρόκειται να περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό. Δεν περιμένει κανείς κάτι τέτοιο. Τι περιμένει; Αυτό που γράφει στην μελέτη της η Alpha Bank, αυτό που λένε οι αντασφαλιστές και οι ασφαλιστές στην Ελλάδα. Προληπτικές δράσεις, όχι μόνο για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και της οικονομίας.

Οι απειλές και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης. Με την παγκοσμιοποίηση, την αστικοποίηση και την περιβαλλοντική αλλαγή, οι μολυσματικές ασθένειες και οι επιδημίες έχουν γίνει παγκόσμιες απειλές, λένε Swiss Re και Alpha Bank.

Τι έγινε στην Ελλάδα

Σύστημα υγείας; Πέρασε τόσος καιρός έγινε κάποιο βήμα; Υπάρχει σχέδιο συνεργασίας από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Το έχουν ζητήσει οι κυβερνώντες, το ζητούν και οι ασφαλιστικές. Αφού το θέλουν και οι δύο, οι τρίτοι περισσεύουν. Το ερώτημα είναι που κολλάνε;

Έτοιμα τα σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή όχι; Από πρόπερσι διατυμπανίζεται ότι είναι έτοιμα τα σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή δεν έχει σύνορα, ούτε εποχές. Δεν είναι πέρασε ο χειμώνας ξεχάσαμε τις πλημμύρες, ούτε πέρασε το καλοκαίρι ξεχάσαμε τις φωτιές, ούτε έχουμε μία εταιρεία που δίνει χρήμα σε δράσεις ΕΚΕ ή ανακυκλώνει, είτε είναι ασφαλιστική είτε από άλλο επιχειρηματικό κλάδο.

Οι προτάσεις από τις ασφαλιστικές προς την κυβέρνηση υποβλήθηκαν;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr