NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Gentiloni: Οι τεχνολογικοί γίγαντες πρέπει να πληρώσουν περισσότερο φόρο

Gentiloni: Οι τεχνολογικοί γίγαντες πρέπει να πληρώσουν περισσότερο φόρο

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν ένα «δίκαιο ποσό» φόρων στην Ευρώπη, δεδομένου ότι είναι οι «πραγματικοί νικητές» της κρίσης που έφερε η πανδημία, δήλωσε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο CNBC το Σάββατο.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης ρήξης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη φορολόγηση εταιρειών όπως η Apple, η Alphabet και η Amazon.

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο Paolo Gentiloni, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία να ξεπεραστούν οι διαφορές με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι δεν είναι πλέον δυνατό «να αποδεχτούμε την ιδέα ότι αυτοί οι γίγαντες, οι νικητές από την κρίση, δεν πληρώνουν ένα δίκαιο ποσό φόρων στην Ευρώπη».

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μια εισφορά 3%, υποστηρίζοντας ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να ενημερωθεί για την ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος τόνισε τότε ότι ένας ψηφιακός φόρος θα ήταν άδικος καθώς θα επηρέαζε δυσανάλογα τις αμερικανικές εταιρείες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr