NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Reckit: Το βραβευμένο app που αναδεικνύει νέους τραγουδιστές

Reckit: Το βραβευμένο app που αναδεικνύει νέους τραγουδιστές

Μια νέα startup στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα αποφοίτων του Junior Achievement Greece καταγράφει εντυπωσιακή ανοδική πορεία. Είναι το Reckit app που κατάφερε να κερδίσει το 1ο βραβείο στον 9ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας 2019 της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Το Reckit app αναδεικνύει νέους τραγουδιστές μέσω ενός πρωτότυπου ηλεκτρονικού διαγωνισμού τραγουδιού που είναι ανοιχτός σε όλους, χωρίς περιορισμούς.

Η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν και η λειτουργία της πολύ απλή. Οι επίδοξοι τραγουδιστές κατεβάζουν την εφαρμογή στο κινητό τους, ηχογραφούν τα αγαπημένα τους τραγούδια και τα ανεβάζουν στην εφαρμογή. Οι χρήστες του app μπορούν να τους βαθμολογήσουν και να τους κατατάξουν με βάση τον καινοτόμο αλγόριθμο που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Reckit στις αντίστοιχες θέσεις. Στο τέλος κάθε μήνα οι καλύτεροι χρήστες-τραγουδιστές του app βραβεύονται με σημαντικό έπαθλο.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2017 όταν τα μέλη της Reckit παρατήρησαν την μεγάλη απήχηση που έχουν οι τηλεοπτικοί μουσικοί διαγωνισμοί στην χώρα μας και θέλησαν να φτιάξουν τον πρώτο ηλεκτρονικό μουσικό διαγωνισμό στην Ελλάδα. «Η πρώτη ιδέα για το Reckit ξεκίνησε το 2017 σε ένα καφέ του Ψυχικού όταν συζητούσαμε για την μεγάλη απήχηση που έχουν τα μουσικά show στην Ελλάδα. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Reckit App προκειμένου η ελληνική μουσική κοινότητα να έχει έναν διαδικτυακό τόπο όπου θα μπορεί να εκφράσει την αγάπη της για την μουσική χωρίς το άγχος της δημόσιας προβολής στην τηλεόρασης.

Παράλληλα μέσω των μηνιαίων επάθλων που δίνονται στους κορυφαίους χρήστες του app θέλαμε να επιβραβεύσουμε έμπρακτα τους καλύτερους. Έτσι σε διάστημα ενός έτους προγραμματίσαμε το app και δημιουργήσαμε τον καινοτόμο αλγόριθμό του. Το καλοκαίρι του 2018 βγήκε η εφαρμογή σε Beta version και σήμερα κυκλοφορεί ανανεωμένη με βάση τα σχόλια των χρηστών», λέει ο βασικός δημιουργός του Reckit App, απόφοιτος του JA Greece, Νικήτας Κουσιάκης, φοιτητής Στατιστικής στο ΟΠΑ. Ο Νικήτας σπουδάζει Οικονομικά και στο Deree με την υποτροφία που κέρδισε όταν ήταν ακόμα μαθητής και μαζί με τους συμμαθητές του κέρδισαν την 3η θέση στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό της Εικονικής Επιχείρησης.

Reckit_2.jpg?mtime=20200907112540#asset:207177

Ο Νικήτας πιστεύει ότι ο καταλυτικός παράγοντας για να πετύχει μια startup είναι η δυναμική της ομάδας και η ομάδα της Reckit οφείλει την γνωριμία της στο Πρόγραμμα της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Junior Achievement Greece. «Τo συγκεκριμένο πρόγραμμα του JA Greece αποτέλεσε την αφορμή της γνωριμίας μας καθώς μέσα από το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης δουλέψαμε για πρώτη φορά μαζί ως «επιχειρηματίες» στα μαθητικά μας χρόνια και στην συνέχεια γίναμε φίλοι. Έτσι έχοντας δοκιμάσει σε ένα ασφαλές-εικονικό περιβάλλον τις δυνατότητες μας στην επιχειρηματικότητα θελήσαμε μέσω του Reckit να δημιουργήσουμε και να εξελιχθούμε ως ομάδα στην πραγματική αγορά. Στα σχολικά θρανία μάθαμε τα βήματα, η μαθητική μας «επιχείρηση» πήγε πολύ καλά, μπήκε μέσα μας το «μικρόβιο» της επιχειρηματικότητας και καταφέραμε να δημιουργήσουμε τη δική μας startup. Έτσι γεννήθηκε η Reckit».

Στόχος της συγκεκριμένης startup δεν είναι να απευθυνθεί μόνο στους τραγουδιστές αλλά και σε όλους όσους αγαπούν την μουσική και το τραγούδι για αυτό στο app προσφέρονται και λειτουργίες και για άτομα που θεωρούν ότι δεν έχουν καλή φωνή. «Το Reckit δεν αφορά μόνο τους τραγουδιστές αλλά όσους τους αρέσει να τραγουδούν. Επίσης οι πόντοι κάθε χρήστη αυξάνονται όσο περισσότερο χρησιμοποιεί την εφαρμογή οπότε μπορείτε εύκολα να κερδίσετε περισσότερους πόντους. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κάποιος χρήστης χωρίς να έχει δημιουργήσει λογαριασμό. Mε αυτόν τον τρόπο, μπορούν οι επίδοξοι τραγουδιστές να δουν την εφαρμογή και να ακούσουν τα τραγούδια πριν κάνουν τις δικές τους ηχογραφήσεις αλλά και οι υπόλοιποι μουσικόφιλοι να ακούσουν τους ταλαντούχους τραγουδιστές. Μπορούν μετά οι χρήστες να κοινοποιήσουν τις επιδόσεις τους στους φίλους τους και αυτό δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό και προοπτικές», τονίζει ο Νικήτας.

Reckit_3.jpg?mtime=20200907112603#asset:207178

Η πορεία της Reckit μέχρι στιγμής μόνο εύκολη δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς όπως μας εξηγεί ο Νικήτας η δημιουργία μιας startup και ενός καινοτόμου προϊόντος εκ του μηδενός απαιτεί πολύ χρόνο, οργάνωση και συνεχή διάθεση για βελτίωση.

«Δυσκολευτήκαμε πολύ στην αρχή. Όχι τόσο στο κομμάτι του σχεδιασμού και της δημιουργίας του application αλλά στον τομέα της ανάπτυξης του πλάνου της εταιρίας μας καθώς δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική αγορά έπρεπε να σκεφτούμε από το μηδέν τον τρόπο με τον οποίο το κοινό θα καταλάβαινε πλήρως την καινοτομία και την χρησιμότητα της εφαρμογής. Επίσης είναι γεγονός πως η οργάνωση και η δημιουργία μιας νέας εταιρείας από μηδενική βάση απαιτεί υπομονή και πολύ χρόνο μέχρι αυτή να γίνει γνωστή στην αγορά που δραστηριοποιείται. Πολύ σημαντική ήταν βράβευσή μας από το ΟΠΑ. Η ιδέα μας -όπως την έχουμε ήδη εφαρμόσει- αξιολογήθηκε ως η καλύτερη, η πιο καινοτόμα και εκείνη με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας. Αυτό μας έδωσε μεγάλη χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε».

Reckit_4.jpg?mtime=20200907112619#asset:207179

Όσο για τους στόχους της Reckit για το μέλλον, αυτοί είναι πολλοί. Όπως εξηγεί ο Νικήτας, όσο η ομάδα βελτιώνει το app, όσο αυξάνει την καινοτομία του με νέες λειτουργίες τόσο αυξάνονται και οι προσδοκίες και τα όνειρα. «Ο βασικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε στην ελληνική μουσική κοινότητα, μέσω του application μας, έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις για την μουσική καθώς και να κριθούν για τις φωνητικές του ικανότητες από τους υπόλοιπους χρήστες της εφαρμογής με σκοπό την περαιτέρω βελτίωσή τους. Ήδη ετοιμάζουμε την νέα έκδοση της εφαρμογής με ακόμα πιο σύγχρονο design καθώς και με νέες λειτουργίες που μας έχουν ζητήσει οι χρήστες του app. Επίσης βασικός μας στόχος είναι να εξελίξουμε ακόμα πιο πολύ τα έπαθλα που δίνονται στους νικητές της εφαρμογής. Βασικός στόχος της Reckit είναι οι νικητές του app να γίνονται δημοφιλείς σε Πανελλαδικό επίπεδο και πιστεύουμε ότι θα τον πετύχουμε».

Πλέον μετά από σχεδόν δύο χρόνια στον χώρο των startup ο Νικήτας είναι σίγουρος ότι αυτή η εμπειρία τον έχει βοηθήσει ποικιλοτρόπως σε πολλούς τομείς της ζωής του και συμβουλεύει όλους τους νέους που έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα να δραστηριοποιηθούν στην νεανική επιχειρηματικότητα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. «Αδιαμφισβήτητα, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος η όλη διαδικασία της δημιουργίας μιας επιχείρησης έχει να τους προσφέρει πολλές εμπειρίες και μπορεί να τους εξελίξει σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες αλλά όταν δουν την ιδέα τους να γίνεται πραγματικότητα η ικανοποίηση που θα νιώσουν θα είναι πολύ μεγάλη. Τα δικά μας βήματα είναι σταθερά ανοδικά και είμαστε κοντά στην επίτευξη σημαντικών μας στόχων που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην ελληνική μουσική σκηνή. Βγαίνουν συνεχώς νέα ταλέντα που προτιμούν να κάνουν με εμάς τα πρώτα τους βήματα στο ευρύ κοινό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό», καταλήγει ο Νικήτας.

Ευχόμαστε στη Reckit και τους νέους τραγουδιστές και τραγουδίστριες της Ελλάδας, να σκεφθούν και να υλοποιήσουν πολλές ακόμα καινοτομίες και σημειώσουν πολλές ακόμα επιτυχίες!

Reckit_5.jpg?mtime=20200907112634#asset:207180


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr