NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Razer: Η gaming hardware εταιρεία «ψάχνεται» για τραπεζική άδεια σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Razer: Η gaming hardware εταιρεία «ψάχνεται» για τραπεζική άδεια σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Αφού υπέβαλε σχετικό αίτημα στη Σιγκαπούρη, η εταιρεία που αναπτύσσει hardware για video games, η Razer, εξετάζει τώρα παρόμοιες κινήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ούτως ώστε να εξελιχθεί σε μια ψηφιακή τράπεζα.

«Η Σιγκαπούρη δεν είναι η μόνη δικαιοδοσία που εξετάζουμε», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Razer, Min-Liang Tan, σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα. «Εξετάζουμε επίσης την Ευρώπη. Διερευνούμε τις ΗΠΑ».

Αν και φαίνεται απροσδόκητο για μια εταιρεία που ειδικεύεται στα περιφερειακά παιχνιδιών να δείξει ενδιαφέρον για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ο Tan πιστεύει ότι η κίνηση έχει νόημα. Η Razer, ένα γνωστό brand στην ανταγωνιστική σκηνή των esports, προωθεί την οικονομική τεχνολογία με τις δικές της εικονικές πιστώσεις και ένα τμήμα ψηφιακών πληρωμών.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια και τη Σιγκαπούρη κατέχει σήμερα το 60% μιας κοινοπραξίας που ονομάζεται Razer Youth Bank, η οποία υπέβαλε αίτηση για άδεια ψηφιακής τράπεζας στη Σιγκαπούρη στις αρχές του τρέχοντος έτους. Άλλοι αιτούντες στο πρόγραμμα περιλάμβαναν την Ant Group του Jack Ma, την εταιρεία Grab και τον όμιλο τηλεπικοινωνιών Singtel.

Ο Tan λέει ότι, στις αναδυόμενες αγορές, πολλοί καταναλωτές «δεν έχουν καν τραπεζικό λογαριασμό, πόσο μάλλον πιστωτική κάρτα» - 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο δεν διαθέτουν τραπεζικά προϊόντα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα - κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η Razer προσπαθεί επίσης να επεκτείνει τις τραπεζικές της δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και τη Λατινική Αμερική.

«Έχουμε ένα όραμα για ένα παγκόσμιο τραπεζικό δίκτυο νέων, σχεδιασμένο για τους νέους από την αρχή», δήλωσε ο Tan. «Όπως ακριβώς κάναμε με τη βιομηχανία των video games, θέλουμε να το κάνουμε έχοντας κατά νου την προοπτική της νεολαίας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr