NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μια γυναίκα στο «τιμόνι» της Citigroup - Η πρώτη σε μεγάλη τράπεζα της Wall Street

Μια γυναίκα στο «τιμόνι» της Citigroup - Η πρώτη σε μεγάλη τράπεζα της Wall Street
Φωτογραφία: mattbuck

​Η Jane Fraser θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ηγείται μιας μεγάλης τράπεζας της Wall Street, διαδεχόμενη τον Michael Corbat ως CEO της Citigroup, όταν ο τελευταίος θα αποχωρήσει τον Φεβρουάριο μετά από οκτώ χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας.

Η Citigroup, η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε περιουσιακά στοιχεία, βρίσκεται σε διαδικασία μιας γενικής αναθεώρησης. Ο Fraser, 53 ετών, είναι επί του παρόντος πρόεδρος της Citi και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Consumer Banking. Βρίσκεται σε αυτόν τον ρόλο από το 2019 και στην εταιρεία για 16 χρόνια.

«Πιστεύουμε ότι η Jane είναι το σωστό άτομο για να "χτίσει" πάνω στην παρακαταθήκη του Mike και να οδηγήσει τη Citi στο επόμενο επίπεδο. Έχει βαθιά εμπειρία σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και περιφέρειες και είμαστε πολύ σίγουροι γι 'αυτήν», τόνισε ο John Dugan, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Citigroup.

Η Fraser θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί μιας από τις έξι μεγάλες τράπεζες της Wall Street. Ο Jamie Dimon της Chase έχει γυναίκες στη διοίκηση του για χρόνια, αλλά δεν δείχνει σημάδια παραίτησης από τον ρόλο του CEO.

Οι γυναίκες διευθύνοντες σύμβουλοι παραμένουν λίγες στις μεγαλύτερες αμερικανικές εισηγμένες εταιρείες. Το 2020, ο αριθμός των γυναικών σε εταιρείες του Fortune 500 σημείωσε ρεκόρ, φτάνοντας τις 37, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 7,4% των κορυφαίων θέσεων. Αυξήθηκε από 33 πέρυσι και μόλις δύο 20 χρόνια πριν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr