NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κορονοϊός: Έρχονται μέτρα για Δήμους της Αττικής - Ετοιμάζεται η λίστα

Κορονοϊός: Έρχονται μέτρα για Δήμους της Αττικής - Ετοιμάζεται η λίστα

​«Το γεγονός ότι υπάρχει - όπως φαίνεται - κάποιο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές - όπως για παράδειγμα η Πέλλα ή η Αττική - μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση» τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην Επιτροπή των Ειδικών να εξετάσουν έναν κατάλογο μέτρων, τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο, εφόσον χρειαστεί. Θα έχουμε αυτόν τον κατάλογο μέχρι σήμερα ή αύριο. Ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν από αύριο το απόγευμα και μετά.

Επαναλαμβάνω, πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών, με μια κλιμάκωση μέτρων, που μπορεί να λαμβάνονται σε τοπικό ή γενικότερο επίπεδο αν αυτό χρειαστεί. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι και σήμερα».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως «τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.

Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr