NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ρωσία θα αναπτύξει νέο πρόγραμμα εξερεύνησης της Αφροδίτης

Η Ρωσία θα αναπτύξει νέο πρόγραμμα εξερεύνησης της Αφροδίτης
15_09_2020 | 17:20 15_09_2020 | 17:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Ένα νέο πρόγραμμα για την εξερεύνηση της Αφροδίτης, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής τουλάχιστον τριών επιστημονικών συσκευών, θα αναπτυχθεί στη Ρωσία, με τα κύρια στάδια του να παρουσιάζονται το 2021, όπως δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας, Lev Zeleny.

«Υπάρχει μια ιδέα να μην κάνουμε ένα ξεχωριστό έργο, αλλά ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πολλές αποστολές», δήλωσε ο Zeleny. «Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε δημόσια για τα κύρια χαρακτηριστικά του [προγράμματος] το επόμενο έτος».

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η πρώτη αποστολή στο πλαίσιο του προγράμματος θα είναι η Venera-D, η έναρξη της οποίας έχει προγραμματιστεί για το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Δύο ή τρία χρόνια μετά, η έναρξη του δεύτερου Venera θα είναι δυνατή, με το τρίτο στα μέσα της δεκαετίας του '30.

Ο Zeleny διευκρίνισε ότι οι αποστολές θα περιλαμβάνουν διάφορα μέσα για να μελετήσουν την ατμόσφαιρα.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς εταίρους στο έργο έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, "δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμβεί αυτό".

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr