NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Επιστήμονες ανακάλυψαν αντίσωμα που «εξουδετερώνει» τον ιό COVID-19

ΗΠΑ: Επιστήμονες ανακάλυψαν αντίσωμα που «εξουδετερώνει» τον ιό COVID-19

​Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ ανακοίνωσαν ότι έχουν απομονώσει ένα μόριο που «εξουδετερώνει πλήρως και συγκεκριμένα» το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19.

Τα νέα για την ανακάλυψη δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Cell. Το φάρμακο, που ονομάζεται Ab8, δημιουργήθηκε από ένα μόριο που οι ερευνητές λένε ότι είναι 10 φορές μικρότερο από ένα αντίσωμα πλήρους μεγέθους.

Οι επιστήμονες λένε ότι το Ab8 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για να αποτρέψει την μόλυνση ενός ατόμου όσο και για να βοηθήσει στην εξάλειψη της λοίμωξης σε κάποιον που ήδη πάσχει από COVID-19.

«Το Ab8 δεν έχει μόνο δυναμική ως θεραπεία για το COVID-19, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τα άτομα από τη μόλυνση με SARS-CoV-2», αναφέρει ο συν-συγγραφέας της μελέτης John Mellors, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών.

«Τα αντισώματα μεγαλύτερου μεγέθους δούλεψαν ενάντια σε άλλες μολυσματικές ασθένειες και ήταν ανεκτά, δίνοντάς μας την ελπίδα ότι θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για ασθενείς με COVID-19 και για την προστασία εκείνων που δεν είχαν ποτέ τη μόλυνση και δεν έχουν ανοσία».

Το φάρμακο ήταν «εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη και θεραπεία» λοιμώξεων του SARS-CoV-2 σε ποντίκια και χάμστερ, ανέφερε η μελέτη, με αποτελέσματα που δείχνουν ότι τα ποντίκια που έλαβαν θεραπεία με Ab8 είχαν 10 φορές λιγότερη ποσότητα μολυσματικού ιού από τα ποντίκια στα οποία δεν είχε δοθεί το φάρμακο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η πιθανότητα το Ab8 να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες στους ανθρώπους είναι μικρή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr