NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σε πρώιμες δοκιμές καναδική τεχνολογία που ανιχνεύει τον κορονοϊό στον αέρα

Σε πρώιμες δοκιμές καναδική τεχνολογία που ανιχνεύει τον κορονοϊό στον αέρα
16_09_2020 | 17:46 16_09_2020 | 17:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Μια καναδική εταιρεία λέει ότι έχει αναπτύξει μια επιτοίχια συσκευή που ανιχνεύει την παρουσία του κορονοϊού στον αέρα και ενεργοποιεί ένα σύστημα προειδοποίησης. Ένας επιστήμονας που εξέτασε το προϊόν αναφέρει ότι αυτό λειτουργεί.

Η Kontrol Energy δημιούργησε την τεχνολογία, γνωστή ως BioCloud. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Paul Ghezzi, δήλωσε ότι εργάζεται για να την εγκαταστήσει στα σχολεία μέχρι τον Νοέμβριο. Ο Ghezzi λέει επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτό θα αφορά «αεροσκάφη, όπου ο αέρας ανακυκλώνεται κάθε 15 λεπτά, λεωφορεία, μετρό και οπουδήποτε αλλού το πλήθος μαζεύεται σε στενούς χώρους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους».

Ο Ghezzi το αποκαλεί μια επανάσταση στον αγώνα κατά του COVID-19, ειδικά στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου είναι σημαντικό να εντοπίζεται ο ιός το συντομότερο δυνατό.

«Η κατοχή αυτής της τεχνολογίας μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τον ιό πιο γρήγορα. Ίσως μπορούμε να κλείσουμε μια τάξη, σε αντίθεση με ένα ολόκληρο σχολείο».

Η εταιρεία εργάζεται για την τεχνολογία από τον Μάρτιο και έχει οργανώσει δοκιμές σε δύο ανεξάρτητα εργαστήρια που αποτελούν μέρος του Western University, δήλωσε ο Ghezzi.

Ένας από τους δοκιμαστές ήταν ο Δρ David Heinrichs, καθηγητής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Western University.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά να ανιχνεύσει μια σειρά αερομεταφερόμενων παθογόνων, συμπεριλαμβανομένου του ιού που προκαλεί το COVID-19. Τα αποτελέσματά είναι απολύτως πειστικά», δήλωσε ο ίδιος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr