NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η «Ήρα» πάει στο διάστημα και αναλαμβάνει αποστολή πλανητικής άμυνας

Η «Ήρα» πάει στο διάστημα και αναλαμβάνει αποστολή πλανητικής άμυνας
17_09_2020 | 11:14 17_09_2020 | 11:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Διεθνή

​Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) συμβάλλει στην προστασία της Γης από τυχόν αστεροειδείς που ενδέχεται να απειλήσουν την επίγεια ζωή, αναθέτοντας σύμβαση 129,4 εκατομμυρίων ευρώ σε μια βιομηχανική κοινοπραξία υπό την ηγεσία της γερμανικής OHB.

Το συμβόλαιο καλύπτει τον «λεπτομερή σχεδιασμό, κατασκευή και δοκιμή» μιας αποστολής με την ονομασία «Ήρα», της θεάς του γάμου, η οποία θα υποστηρίξει την αποστολή «Double Asteroid Redirect Test» της NASA και θα βοηθήσει στην παροχή λύσεων προς μελλοντικές πλανητικές αμυντικές επιχειρήσεις στο διάστημα.

Η αποστολή της ESA θα εκτοξεύσει έναν δορυφόρο μεγέθους γραφείου, ο οποίος θα περιέχει μικρά CubeSats, για να πραγματοποιήσει μια εκ των υστέρων αξιολόγηση της επίδρασης που θα έχει το διαστημικό σκάφος σε έναν αστεροειδή που έχει σχεδιαστεί για να συντρίβει σε υψηλή ταχύτητα.

Η «Ήρα» θα περιηγηθεί γύρω από τον αστεροειδή αυτόνομα καθώς θα συλλέγει δεδομένα για να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν εάν το φιλόδοξο σχέδιό τους ήταν επιτυχές, όσον αφορά στη χρήση ενός ανθρώπινου διαστημικού σκάφους για σκόπιμη πρόσκρουση με έναν αστεροειδή και αλλαγή της τροχιάς του.

Η αποστολή της ESA πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024, δίνοντας «ραντεβού» με τους αστεροειδείς το 2026.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr