NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η NASA θέλει να πάει στην Αφροδίτη, μετά την ανακάλυψη πιθανού ίχνους ζωής

Η NASA θέλει να πάει στην Αφροδίτη, μετά την ανακάλυψη πιθανού ίχνους ζωής
17_09_2020 | 13:13 17_09_2020 | 13:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η NASA σκέφτεται να εγκρίνει έως τον επόμενο Απρίλιο δύο πλανητικές επιστημονικές αποστολές, από τέσσερις που βρίσκονται υπό εξέταση, συμπεριλαμβανομένης μιας προς την Αφροδίτη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζήτηση εξωγήινης ζβής. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο έργο ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό του κατά πόσον αυτός ο πλανήτης φιλοξενεί ζωή.

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα αναφέρθηκε πρόσφατα σε ενδείξεις πιθανών μικροβίων που μπορεί να κατοικούν στα σκληρά όξινα σύννεφα της Αφροδίτης. Αυτά αποτελούν ίχνη φωσφίνης, ενός αερίου που στη Γη παράγεται από βακτήρια που κατοικούν σε περιβάλλοντα χωρίς οξυγόνο. Αυτό παρείχε ισχυρές ενδείξεις για ζωή πέρα από τη Γη.

Η NASA προετοιμάζει από τον Φεβρουάριο τέσσερις προτεινόμενες αποστολές, που εξετάζονται τώρα από μια επιτροπή της, δύο εκ των οποίων θα περιλαμβάνουν ρομποτικούς ανιχνευτές στην Αφροδίτη. Μια από αυτές, που ονομάζεται DAVINCI+, θα ερευνήσει την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης.

Η αναζήτηση ζωής στο ηλιακό σύστημα δεν είχε επικεντρωθεί μέχρι τώρα στην Αφροδίτη. Στην πραγματικότητα, η NASA ξεκίνησε τον Ιούλιο μια νέα αποστολή για να αναζητήσει ίχνη πιθανής ζωής στον Άρη.

Υπό το φως των πρόσφατων ευρημάτων, ο Administrator της NASA Jim Bridenstine είπε ότι είναι «ώρα να δοθεί προτεραιότητα στην Αφροδίτη». Σε μια δήλωση, ο Bridenstine τόνισε ότι η διαδικασία επιλογής για τις νέες πιθανές αποστολές θα είναι δύσκολη, «αλλά ξέρω ότι η διαδικασία θα είναι δίκαιη και αμερόληπτη».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr