NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Amazon: Ξεκινάει τις επενδύσεις μέσω του «Climate Pledge Fund» των 2 δισ. δολαρίων

Amazon: Ξεκινάει τις επενδύσεις μέσω του «Climate Pledge Fund» των 2 δισ. δολαρίων

​Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη τις πρώτες εταιρείες που θα υποστηρίξει, στο πλαίσιο του Climate Pledge Fund των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες.

Το Climate Pledge Fund, το οποίο ανακοινώθηκε από την εταιρεία τον Ιούνιο, έχει σχεδιαστεί για να επενδύσει σε βιώσιμες και τεχνολογίες σε διάφορους κλάδους, όπως μεταφορές και logistics, παραγωγή ενέργειας, μεταποίηση και τρόφιμα και γεωργία.

Μαζί με την Redwood Materials, που ιδρύθηκε από τον πρώην CTO Tesla, JB Straubel, η Amazon επενδύει σε τέσσερις άλλες startups, συμπεριλαμβανομένης της CarbonCure Technologies, της Pachama, της Turntide Technologies και της Rivian. Η Amazon δεν αποκάλυψε πόσα επενδύει σε κάθε εταιρεία.

«Το Climate Pledge Fund επενδύει σε εταιρείες - οραματιστές των οποίων τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μπορούν να ενδυναμώσουν μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα» δήλωσε ο Jeff Bezos, ιδρυτής και CEO της Amazon.

«Σήμερα, είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι επενδύουμε σε μια ομάδα εταιρειών που διοχετεύουν την επιχειρηματική τους ενέργεια για να βοηθήσουν την Amazon και άλλους να φτάσουν σε μηδενική κατανάλωση έως το 2040 και να διατηρήσουν τον πλανήτη ασφαλέστερο για τις μελλοντικές γενιές».

Το ταμείο είναι μέρος του «Climate Pledge» της Amazon, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Bezos τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο του σχεδίου, η Amazon δεσμεύτηκε να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2040.

Η εταιρεία έχει αναφέρει προηγουμένως ότι τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια είναι μια «αρχική» δέσμευση, που σημαίνει ότι το ταμείο θα μπορούσε να αυξήσει τα κεφάλαια του με την πάροδο του χρόνου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr