NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Facebook: Τέλος στη λειτουργία της εντός ΕΕ εάν οι Αρχές δεν υποχωρήσουν

Facebook: Τέλος στη λειτουργία της εντός ΕΕ εάν οι Αρχές δεν υποχωρήσουν

​Η Facebook «απειλεί» πως θα αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή αγορά, εάν οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές δεν κάνουν ένα βήμα πίσω.

Σε κατάθεση σε δικαστήριο του Δουβλίνου, η εταιρεία σημείωσε ότι μια πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC) θα την αναγκάσει να εγκαταλείψει τα 410 εκατομμύρια άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook και την υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram.

Εάν γίνει δεκτή η απόφαση, «δεν είναι σαφές στην εταιρεία πώς, υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες Facebook και Instagram στην ΕΕ», τόνισε η Yvonne Cunnane, που είναι επικεφαλής της προστασίας δεδομένων της Facebook Ireland.

Η απόφαση στην οποία αναφέρεται είναι μια προκαταρκτική εντολή που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα για να σταματήσει η μεταφορά δεδομένων για Ευρωπαίους πελάτες σε διακομιστές στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών σχετικά με την παρακολούθηση των δεδομένων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Cunnane επισήμανε ότι δόθηκαν στην Facebook μόνο τρεις εβδομάδες για να απαντήσει στην απόφαση, μια περίοδο που «είναι προφανώς ανεπαρκής», προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν ενημερώθηκε για την έρευνα πριν από την έκδοση της απόφασης.

Εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με την απόφαση που λαμβάνεται «αποκλειστικά» από την Helen Dixon, επίτροπο προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας.

«Το γεγονός ότι ένα άτομο είναι υπεύθυνο για ολόκληρη τη διαδικασία σχετίζεται με τις ανησυχίες της [Facebook], όσον αφορά στην ανεπάρκεια της διερευνητικής διαδικασίας που ασκείται και την ανεξαρτησία της τελικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων».

Η Cunnane διαμαρτύρεται επίσης ότι η Facebook διαχωρίζεται, σημειώνοντας ότι καμία άλλη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που χρησιμοποιεί παρόμοιες μεθόδους για τη μεταφορά δεδομένων στις ΗΠΑ από την ΕΕ δεν υπόκειται στον ίδιο έλεγχο.

«Αυτό προκαλεί την ανησυχία ότι η [Facebook] δεν αντιμετωπίζεται ίσα», έγραψε η Cullinane. «Εάν μόνο η [Facebook] ερευνάται και υπόκειται σε αναστολή της διαβίβασης δεδομένων στις ΗΠΑ, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρή στρέβλωση του ανταγωνισμού».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr