NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: 100.000 σε δωροδοκίες για την επαναφορά προϊόντων στο Amazon marketplace

ΗΠΑ: 100.000 σε δωροδοκίες για την επαναφορά προϊόντων στο Amazon marketplace

Σε έξι άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, λόγω του ότι φέρονται να δωροδόκησαν με πάνω από 100.000 δολάρια υπαλλήλους και εργολάβους της Amazon, ως μέρος ενός σχεδίου για την παροχή αθέμιτων πλεονεκτημάτων σε τρίτους πωλητές στο Amazon marketplace.

Μεταξύ άλλων, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας που δέχτηκαν τις δωροδοκίες επανέφεραν στο marketplace πωλητές των οποίων οι λογαριασμοί είχαν ανασταλεί, λόγω της προσφοράς επικίνδυνων προϊόντων, τη στιγμή που οι ίδιοι εργαζόμενοι ανέστειλαν τους λογαριασμούς ανταγωνιστών πωλητών.

«Οι κατηγορούμενοι δωροδόκησαν τουλάχιστον δέκα διαφορετικούς υπαλλήλους και εργολάβους της Amazon», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωση. Σε μια περίπτωση, ένας 31χρονος «δέχθηκε δωροδοκίες ως συνεργάτης υποστήριξης πωλητών στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας, πριν γίνει εξωτερικός σύμβουλος που στρατολόγησε και πλήρωσε δωροδοκίες στους πρώην συναδέλφους του».

Το DOJ είπε ότι οι εργαζόμενοι «βοήθησαν στην αποκατάσταση προϊόντων και λογαριασμών εμπόρων που η Amazon είχε αναστείλει ή αποκλείσει εξ ολοκλήρου από το Marketplace» και ότι «τα προϊόντα που αποκαταστάθηκαν με δόλια τρόπο περιλάμβαναν συμπληρώματα διατροφής που είχαν απομακρυνθεί λόγω παραπόνων για την ασφάλεια των πελατών, οικιακά ηλεκτρονικά είδη που είχαν επισημανθεί ως εύφλεκτα, καταναλωτικά αγαθά που είχαν επισημανθεί για παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλα αγαθά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr