NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στη Σελήνη

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στη Σελήνη
22_09_2020 | 13:54 22_09_2020 | 13:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Η NASA σχεδιάζει αποστολή για να στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στη Σελήνη έως το 2024.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία παρουσίασε τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis για τη Σελήνη, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων σχεδίων της Φάσης 1 για να στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στην επιφάνεια της Σελήνης το 2024

Στο επίσημο σχέδιό της, η NASA καταγράφει την πρόοδο του Artemis μέχρι σήμερα, εντοπίζοντας τις βασικές επιστημονικές, τεχνολογικές και ανθρώπινες αποστολές, καθώς και τις εμπορικές και διεθνείς συνεργασίες «που θα διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουμε να καθοδηγούμε την εξερεύνηση και να επιτύχουμε τον φιλόδοξο στόχο μας να στείλουμε αστροναύτες στην Σελήνη».

Ο Administrator της NASA Jim Bridenstine είπε: «Επιστρέφουμε στη Σελήνη για επιστημονικές ανακαλύψεις, οικονομικά οφέλη και έμπνευση για μια νέα γενιά εξερευνητών. Καθώς χτίζουμε μια βιώσιμη παρουσία, χτίζουμε επίσης ορμή προς τα πρώτα ανθρώπινα βήματα στον Κόκκινο Πλανήτη».

Η αποστολή θα εξερευνήσει τον σεληνιακό Νότιο Πόλο. «Οι μελέτες που θα πραγματοποιήσουμε είναι πραγματικά πολύ διαφορετικές από οτιδήποτε έχουμε κάνει στο παρελθόν», δήλωσε ο Bridenstine. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά την εποχή του Apollo, πιστεύαμε ότι το φεγγάρι ήταν στεγνό. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει πολύς πάγος νερού και ξέρουμε ότι βρίσκεται στον Νότιο Πόλο».

Το εκτιμώμενο κόστος αυτής της προθεσμίας αποστολής είναι 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr