NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τελ Αβίβ: Η πρώτη πόλη με σύστημα φόρτισης κάτω από τους δρόμους

Τελ Αβίβ: Η πρώτη πόλη με σύστημα φόρτισης κάτω από τους δρόμους

Ο Δήμος του Τελ Αβίβ-Γιάφα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι «σε καλό δρόμο» για να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα αναπτύξει έξυπνους δρόμους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν ηλεκτρικά οχήματα καθώς αυτά κινούνται, με ένα πιλοτικό έργο να είναι έτοιμο να δοκιμάσει το σύστημα στις δημόσιες μεταφορές.

Το πιλοτικό έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει σε μερικούς μήνες, θα αφορά σε σε μια διαδρομή φόρτισης 600 μέτρων χτισμένη κάτω από μια διαδρομή λεωφορείου δύο χιλιομέτρων μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και του τερματικού σταθμού Klatzkin στο Ραμάτ Αβίβ.

Το όχημα που θα φορτίζεται θα είναι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο με ειδική μπαταρία. Η τεχνολογία προέρχεται από μια ισραηλινή εταιρεία, την ElectReon.

Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, περισσότεροι δρόμοι θα είναι στο μέλλον εξοπλισμένοι με την τεχνολογία, καθιστώντας το Τελ Αβίβ-Γιάφα την πρώτη πόλη στον κόσμο που θα αναπτύξει ευρέως την συγκεκριμένη καινοτομία. Ο δήμος δήλωσε ότι σκοπεύει να εξετάσει την προσθήκη και άλλων τρόπων μεταφοράς στους ηλεκτρικούς δρόμους, όπως φορτηγά διανομής και ιδιωτικά και αυτόνομα οχήματα.

Το σύστημα επιτρέπει την χρήση μικρότερων μπαταριών στα ηλεκτρικά λεωφορεία, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, χρησιμοποιώντας υπάρχοντες δρόμους και εξοικονομώντας χρόνο επειδή τα οχήματα δεν θα χρειάζεται να σταματήσουν για φόρτιση ή ανεφοδιασμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr