NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η ΦΑΓΕ εγκαταλείπει επένδυση 280 εκατομμυρίων ευρώ στο Λουξεμβούργο

Η ΦΑΓΕ εγκαταλείπει επένδυση 280 εκατομμυρίων ευρώ στο Λουξεμβούργο
23_09_2020 | 10:40 23_09_2020 | 10:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Η ΦΑΓΕ απέσυρε τα σχέδια της για άνοιγμα εργοστασίου στο Λουξεμβούργο. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, το έργο αντιμετώπισε - κυρίως - αυξανόμενες αντιδράσεις «όχι μόνο από περιβαλλοντολόγους αλλά και από τις κοινότητες γύρω από το Bettembourg και το Dudelange, όπου η ΦΑΓΕ απέκτησε γη το 2016».

Το υπουργείο Οικονομικών της ευρωπαϊκής χώρας επιβεβαίωσε την εξέλιξη την Τρίτη, αναφέροντας ότι η εταιρεία πλησίασε για πρώτη φορά το υπουργείο την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και επιβεβαίωσε την απόφασή της τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

«Ως υπουργός οικονομίας, λυπάμαι που η ΦΑΓΕ αποφάσισε να εγκαταλείψει το βιομηχανικό της έργο στο Λουξεμβούργο μετά από τέσσερα χρόνια διαδικασιών» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Franz Fayot.

«Η εθνική και η ευρωπαϊκή βιομηχανία περνούν μια δύσκολη φάση» τόνισε ο Fayot, προσθέτοντας ότι το έργο θα συνέβαλε στη διατήρηση του «βιομηχανικού ιστού» της περιοχής. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η χαλυβουργία ArcelorMittal ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 570 θέσεις εργασίας.

Η επένδυση ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ από την ΦΑΓΕ υποτίθεται ότι θα δημιουργούσε έως και 300 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το υπουργείο. Ωστόσο, το εργοστάσιο θα χρειαζόταν 2,5 εκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα για να λειτουργήσει - το αντίστοιχο μιας πόλης με 18.000 κατοίκους - προκαλώντας ανησυχίες για τις ανάγκες σε πόρους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr