NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Το dark web δεν είναι παραμύθι» - Διεθνής επιχείρηση οδηγεί σε 179 συλλήψεις

«Το dark web δεν είναι παραμύθι» - Διεθνής επιχείρηση οδηγεί σε 179 συλλήψεις

​179 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην αγορά και πώληση παράνομων αγαθών και υπηρεσιών στο «dark web» πραγματοποίησαν οι Αρχές, ως μέρος μιας συντονισμένης διεθνούς επιχείρησης σε εννέα χώρες - με την αστυνομία να προειδοποιεί τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου ότι «η χρυσή εποχή του dark web τελείωσε».

Επικεφαλής της συντονισμένης επιχείρησης ήταν η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, με την υποστήριξη της Ολλανδικής Εθνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI - της Europol και άλλων.

Γνωστή ως Operation Disruptor, ακολουθεί την επιχείρηση που αφορούσε το Wall Street Market και που πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος. Αποτελούσε τότε τη δεύτερη μεγαλύτερη παράνομη διαδικτυακή αγορά στον σκοτεινό ιστό.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν χρήστες του Wall Street Market που οδήγησαν στον εντοπισμό χρηστών άλλων αγορών του σκοτεινού διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των AlphaBay, Dream Nightmare, Empire, White House, DeepSea, Dark Market - που είχε ως αποτέλεσμα 179 συλλήψεις.

Ο υψηλότερος αριθμός συλλήψεων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, με 121, ακολουθούμενες από 42 συλλήψεις στη Γερμανία. Έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ συλλήψεις στην Ολλανδία, με τέσσερις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρεις στην Αυστρία και μία στη Σουηδία.

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για πώληση παράνομων αντικειμένων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων. Πάνω από 6,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα έχουν επίσης κατασχεθεί μετά τις συλλήψεις.

«Η χρυσή εποχή της αγοράς στο dark web έχει τελειώσει. Επιχειρήσεις όπως αυτές υπογραμμίζουν την ικανότητα της επιβολής του νόμου να αντισταθμίσει την κρυπτογράφηση και την ανωνυμία των αγορών σκοτεινού διαδικτύου. Η αστυνομία δεν καταργεί πλέον μόνο αυτές τις παράνομες αγορές - κυνηγά επίσης τους εγκληματίες που αγοράζουν και πωλούν παράνομα αγαθά μέσω τέτοιων ιστότοπων», ανέφερε σε δήλωσή η Europol. «Ο σκοτεινός ιστός δεν είναι παραμύθι - οι πωλητές και οι αγοραστές δεν κρύβονται πλέον στη σκιά».

Αρχές από την Αυστρία, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Αυστραλία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ συμμετείχαν στην επιχείρηση που οδήγησε στις συλλήψεις. Οι έρευνες συνεχίζονται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr