NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η Microsoft επεκτείνει το σύστημα παρακολούθησης των κουνουπιών

Η Microsoft επεκτείνει το σύστημα παρακολούθησης των κουνουπιών

​Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του ως πειραματικό έργο για να διαπιστωθεί εάν οι προηγμένοι αισθητήρες και η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να εντοπίσουν τα σημάδια μιας επιδημίας πριν συμβεί, το Microsoft Premonition μετατρέπεται σε ένα δίκτυο προστασίας.

Οι ερευνητές του Premonition στοχεύουν να δημιουργήσουν περίπου 100 σταθμούς στην κομητεία Harris του Τέξας, για να παρακολουθούν σμήνη κουνουπιών που θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες, από ελονοσία και δάγκειο πυρετό έως Ζίκα και Δυτικού Νείλου.

Οι αλγόριθμοι AI θα αναλύσουν αυτά τα δεδομένα παρακολούθησης για τα ενδεικτικά πρώτα σημάδια μιας επιδημίας, όπως ακριβώς τα προγράμματα πρόγνωσης καιρού αναζητούν τα πρώτα σημάδια μιας καταιγίδας.

«Θα είναι σχεδόν σαν χάρτης καιρού, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στον συγκεκριμένο χώρο», δήλωσε ο Ethan Jackson, ανώτερος διευθυντής του Premonition. Η επέκταση του προγράμματος ανακοινώθηκε σε συνδυασμό με το ετήσιο συνέδριο Ignite για προγραμματιστές λογισμικού.

Η κομητεία Harris, που κυριαρχείται από την πόλη του Χιούστον με πληθυσμό 4,7 εκατομμυρίων, ήταν ο τόπος για τα πρώτα πειράματα. Αυτές οι δοκιμές πεδίου είχαν ως στόχο να προσδιορίσουν εάν οι αισθητήρες θα μπορούσαν να εντοπίσουν τους τύπους κουνουπιών που προκαλούν συγκεκριμένες ασθένειες - για παράδειγμα, κουνούπια Anopheles για ελονοσία, κουνούπια Aedes για Zika και δάγκειο πυρετό, κουνούπια Culex για ιό Δυτικού Νείλου.

Κατά τη διάρκεια των επιτόπιων δοκιμών του 2016 στην κομητεία Harris, το σύστημα κατέγραψε ποσοστό ακρίβειας 90% για τον εντοπισμό των κουνουπιών που συνδέονται με τον ιό Zika. Αυτό δεν είναι μικρό επίτευγμα, δεδομένου ότι υπάρχουν 3.600 γνωστά είδη κουνουπιών, 50 από τα οποία δραστηριοποιούνται στην κομητεία Harris.

Έκτοτε, ο Jackson και οι συνάδελφοί του έχουν διευρύνει τις δυνατότητες του συστήματος, φέρνοντας άγρια κουνούπια σε μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση στην πανεπιστημιούπολη της Microsoft στο Redmond, γνωστή ως Premonition Proving Ground.

Για να διερευνήσει τις ευρύτερες εφαρμογές, η Microsoft συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και στο Ινστιτούτο Υγείας και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Αυτό το μήνα, η ακαδημαϊκή κοινοπραξία ξεκίνησε ένα έργο 924.000 δολαρίων που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών για την ανάπτυξη προγνωστικών μοντέλων δραστηριότητας σε ολόκληρο το οικοσύστημα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr