NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

WSJ: Η Amazon εμποδίζει ορισμένες εταιρείες να διαφημίσουν ανταγωνιστικά προϊόντα

WSJ: Η Amazon εμποδίζει ορισμένες εταιρείες να διαφημίσουν ανταγωνιστικά προϊόντα

​Η Amazon απαγορεύει σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της να αγοράζουν διαφημίσεις συνδεδεμένες με αποτελέσματα αναζήτησης για τα δικά της προϊόντα, δίνοντας στις συσκευές της ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εταιρεία δεν επιτρέπει σε ορισμένους κατασκευαστές να αγοράσουν διαφημίσεις που συνδέονται με προϊόντα της Amazon, όπως το Echo Show, το Ring Doorbell και το Fire TV, παρά το γεγονός ότι τους επιτρέπει να αγοράζουν διαφημίσεις συνδεδεμένες με προϊόντα άλλων ανταγωνιστών, όπως τονίζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Οι sponsored καταχωρήσεις στο Amazon είναι διαφημίσεις που χρησιμοποιούν λέξεις - κλειδιά, επιτρέποντας στους διαφημιζόμενους να προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα. Για να λάβουν τη σχετική ετικέτα, οι διαφημιζόμενοι υποβάλλουν προσφορές με συγκεκριμένους όρους και είναι πιθανότερο να εμφανιστούν διαφημίσεις με υψηλότερες προσφορές.

Η Amazon δήλωσε ότι αμφισβητεί τα ευρήματα της WSJ, αλλά αναγνώρισε ότι ορισμένες λέξεις - κλειδιά που σχετίζονται με συσκευές της ενδέχεται να έχουν περιορισμένο απόθεμα διαφήμισης. Η Amazon πρόσθεσε ότι είναι πιθανό οι εταιρείες να υποβάλλουν προσφορές για διαφημίσεις και να μην κερδίσουν την προσφορά.

«News flash: οι λιανοπωλητές προωθούν τα δικά τους προϊόντα και συχνά δεν πωλούν προϊόντα ανταγωνιστών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Amazon, Jack Evans. «Η Walmart αρνείται να πουλήσει Kindle, Fire TV και Echo. Σοκ. Στην επόμενη ιστορία θα αποκαλύψουν τον τζόγο στο Λας Βέγκας».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το Roku, η οποία ανταγωνίζεται την Amazon Fire TV, δεν μπόρεσε να αγοράσει διαφημίσεις συνδεδεμένες τόσο με τις συσκευές της Amazon όσο και με τα δικά της προϊόντα, για αρκετά χρόνια. Τα αποτελέσματα αναζήτησης του Roku στον ιστότοπο της Amazon εμφανίζουν συχνά διαφημίσεις για τους ανταγωνιστές της, προϊόντα Roku που προσφέρονται από μεταπωλητές και διαφημίσεις που προωθούνται για το Fire TV της Amazon κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, ανέφερε το δημοσίευμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr