NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Θύμα» της πανδημίας και η τελετή απονομής των φετινών βραβείων Νόμπελ

«Θύμα» της πανδημίας και η τελετή απονομής των φετινών βραβείων Νόμπελ
23_09_2020 | 13:16 23_09_2020 | 13:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Οι νικητές των βραβείων Νόμπελ του τρέχοντος έτους δεν θα λάβουν τα βραβεία και τα διπλώματα τους στην αίθουσα συναυλιών της Στοκχόλμης, όπως συνηθίζεται, λόγω της πανδημίας.

Τα βραβεία, που αναμένεται να ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, θα δοθούν αντ 'αυτού κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής τελετής τον Δεκέμβριο, με τους βραβευμένους να τα λαμβάνουν στις χώρες τους.

Το Ίδρυμα Νόμπελ είχε ήδη ακυρώσει το λαμπερό συμπόσιο που σηματοδοτεί το τέλος των ετήσιων εορτασμών τον Δεκέμβριο. Είναι η πρώτη φορά από το 1956 που το συμπόσιο ακυρώνεται.

«Είχαμε αποφασίσει ήδη από την άνοιξη ότι δεν θα είχαμε μια παραδοσιακή τελετή απονομής βραβείων», δήλωσε ο πρόεδρος του Nobel Foundation, Lars Heikensten. «Αλλά θέλαμε να περιμένουμε το καλοκαίρι για να δούμε τι θα συνέβαινε πριν το κοινοποιήσουμε».

Ο ίδιος τόνισε ότι κάθε βραβευμένος θα λάβει το βραβείο του είτε σε σουηδική πρεσβεία είτε στο ίδρυμα στο οποίο εργάζονται.

Τα βραβεία για τα επιτεύγματα στην επιστήμη, τη λογοτεχνία και την ειρήνη δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν σύμφωνα με τη βούληση του Σουηδού εφευρέτη και επιχειρηματία Alfred Nobel και απονέμονται από το 1901.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr