NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα devolo powerlines μετατρέπουν εύκολα το σπίτι σας στο δικό σας ψηφιακό χώρο εργασίας

Τα devolo powerlines μετατρέπουν εύκολα το σπίτι σας στο δικό σας ψηφιακό χώρο εργασίας
Sponsored by:
Τα devolo powerlines μετατρέπουν εύκολα το σπίτι σας στο δικό σας ψηφιακό χώρο εργασίας

Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι. Οι συνθήκες, έχουν αναδείξει τα προτερήματα της εργασίας εξ’ αποστάσεως, τα οποία είναι αρκετά, με βασικό την εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου από τις μετακινήσεις, ενώ επίσης, ο κάθε εργαζόμενος από το σπίτι έχει τη δυνατότητα να οργανώνει το πρόγραμμα εργασίας του βάση των υποχρεώσεών του.

Ακόμα και αν δεν έχετε μετατρέψει το σπίτι σας σε γραφείο, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που μπορεί κανείς να υλοποιήσει εξ αποστάσεως, όπως για παράδειγμα online βίντεο-κλήσεις, συσκέψεις με συνεργάτες, εκπαίδευση, αγορές, ενημέρωση, οικονομικές συναλλαγές κ.α.. Για όλες αυτές τις υποχρεώσεις, μια αξιόπιστη και σταθερή σύνδεση στο Internet σε κάθε χώρο του σπιτιού είναι απολύτως απαραίτητη.

Internet σε κάθε χώρο του σπιτιού σας

Οι προσαρμογείς devolo Magic powerline είναι η πιο σίγουρη και αξιόπιστη λύση για να επεκτείνετε το WiFi σε κάθε χώρο του σπιτιού. Πως γίνεται αυτό; Οι προσαρμογείς μεταφέρουν σε κάθε δωμάτιο το σήμα WiFi μέσα από την καλωδίωση του ηλεκτρικού ρεύματος!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε έναν προσαρμογέα στο router και έναν δεύτερο στο σημείο που θέλετε να έχετε πρόσβαση στο WiFi. Το δίκτυο μέσω των powerlines μπορεί συνολικά, ανάλογα και με το μέγεθος του σπιτιού, να επεκταθεί σε περισσότερα δωμάτια, με τη χρήση έως και οκτώ προσαρμογέων, με αποτέλεσμα την αδιάκοπη χρήση του Internet σε όλους τους χώρους.

Ιδιαίτερα σε κτίρια ή διαμερίσματα, όπου δεν υπήρξε πρόβλεψη καλωδίωσης δικτύου, ή σε περιπτώσεις όπου η προσθήκη καλωδίωσης αποτελεί μια ακριβή και κοπιαστική ακόμη και απαγορευτική διαδικασία, τα Powerlines δίνουν τη λύση παρέχοντας δικτύωση με πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Οι προσαρμογείς devolo Magic προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι η μεταφορά των δεδομένων και του σήματος WiFi δεν παρεμποδίζονται από τοίχους ή πατώματα καθώς χρησιμοποιούν την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση. Ταυτόχρονα, η τυχόν ύπαρξη γειτονικών σημείων πρόσβασης, δεν επηρεάζει τη λειτουργία του δικού σας WiFi.

Η ιδανική θέση για το router και το powerline

Μπορείτε να βρείτε την ιδανική θέση για το router, αλλά και τον προσαρμογέα powerline, ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες.

Όσον αφορά στον router, τον τοποθετούμε συνήθως σε κάποιο κεντρικό σημείο στο χώρο που θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο Internet και για να ελαχιστοποιήσουμε τα εμπόδια, η τοποθέτησή του θα πρέπει να γίνεται σε σημείο που να είναι λίγο ψηλά, για παράδειγμα πάνω σε μία βιβλιοθήκη.

Από την άλλη, ο προσαρμογέας powerline θα πρέπει να έχει σωστή σύνδεση. Συνδέστε τον προσαρμογέα απευθείας στην πρίζα και όχι μέσω ενός πολύμπριζου ή άλλων εναλλακτικών συνδέσεων.

Η ιδανική λύση είναι η εξής: Συνδέστε το devolo powerline απευθείας στην πρίζα του τοίχου και χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη πρίζα του προσαρμογέα για να συνδέσετε εκεί ένα πολύπριζο που ίσως χρειάζεστε. Αν θέλετε να έχετε και Internet στην βεράντα ή στον κήπο όσο ο καιρός είναι καλός, τότε μπορείτε να συνδέσετε τον προσαρμογέα σε μια εξωτερική πρίζα και να απολαύσετε τις on line δραστηριότητές σας έξω από το σπίτι.

Ο τέλειος συνδυασμός: Δύναμη powerline με τεχνολογία Mesh- WiFi

Οι προσαρμογείς devolo Magic διαθέτουν τεχνολογία Mesh Wi-Fi και είναι ακόμα πιο προηγμένοι σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα. Η σύνδεση του router με τα Powerlines μπορεί να γίνει και μέσω WPS, απλά πατώντας το αντίστοιχο κουμπί μια φορά στο router και αντίστοιχα στο Powerline και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δημιουργείται ένα δίκτυο WiFi με κοινή SSID.

csm_Mesh_Haus_mit.jpg?mtime=20200923132230#asset:210987


Ένα ακόμα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Mesh, την οποία διαθέτουν όλα τα devolo Magic WiFi powerlines, είναι ότι προσφέρει ακόμα πιο σταθερή σύνδεση WiFi.

Τα devolo Magic μπορούν να συνδέουν και να αποσυνδέουν τις συσκευές σας στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και κατά την μετακίνηση σας από δωμάτιο σε δωμάτιο, η σύνδεση του smartphone, tablet ή του laptop σας δεν χάνεται.

Ενημερωμένες συσκευές

Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε για πρώτη φορά ένα δίκτυο Powerline, καλό είναι να επενδύσετε σε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Αυτή είναι και η πιο σίγουρη μέθοδος για μακροχρόνια χρήση αφού οι απαιτήσεις για ένα ισχυρό οικιακό δίκτυο είναι συνεχώς αυξανόμενες.

Απλά σιγουρευτείτε ότι ο προσαρμογέας που θα επιλέξετε έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό θυρών LAN για τις συσκευές σας, μια ενσωματωμένη πρίζα για να αντικαταστήσει αυτή που χρησιμοποιεί, καθώς και να υποστηρίζει Mesh Wi-Fi, όπως γίνεται με τους προσαρμογείς devolo Magic WiFi. Για να έχετε γρήγορο και σταθερό WiFi σε όλο το σπίτι, εγκαταστήστε τον κατάλληλο αριθμό προσαρμογέων.

Ασφάλεια πάνω από όλα

Ένα ακόμα πλεονέκτημα από το οποίο επωφελούνται οι χρήστες κατά την εγκατάσταση και ρύθμιση των προσαρμογέων devolo είναι η ασφάλεια. Οι νέοι προσαρμογείς devolo Magic βασίζονται στο πρότυπο G.hn συνδέονται αυτόματα μεταξύ τους μετά την τοποθέτησή τους και δημιουργούν απευθείας ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο σύμφωνα με το πρότυπο AES 128 Bit (Advanced Encryption Standard). Έτσι, το οικιακό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων είναι προστατευμένο από όσους υποκλέπτουν δεδομένα.

Νέα προϊόντα στην οικογένεια Magic

Η devolo παρουσίασε πρόσφατα το νέο devolo Magic 2 WiFi next, που προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό καινοτόμων λειτουργιών Mesh WiFi με την τεχνολογία Powerline.

Η νεότερη έκδοση του πρωτόκολλου G.hn και σε συνδυασμό μη την τεχνολογία PLC, δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητες έως και 2,400 Mbps, κάνοντας τους προσαρμογείς της σειράς Magic 2 τους γρηγορότερους της αγοράς.

Επίσης, το νέο devolo Magic 2 WiFi next υποστηρίζει το Multi-User MIMO και βελτιώνει την απόδοση του WiFi χάρη στην τεχνολογία access point steering. Ενδεικτικά, τα νέα Magic 2 WiFi next υποστηρίζουν λειτουργίες όπως fast roaming (κορυφαία ταχύτητα με σύνδεση στο ισχυρότερο σημείο), band steering, airtime fairness και config sync (τα στοιχεία διαμόρφωσης του router μεταδίνονται με ευκολία σε όλα τα σημεία πρόσβασης WiFi).

Με τη νέα λειτουργία "Airtime Fairness" οι πιο γρήγορες τερματικές συσκευές έχουν προτεραιότητα. Έτσι, για παράδειγμα, παλαιότερες συσκευές, που χρειάζονται πολύ χρόνο για μια λήψη, δεν φρενάρουν πλέον το WiFi. Η ενσωματωμένη λειτουργία "Bandsteering" επίσης φροντίζει ώστε όλες οι WiFi τερματικές συσκευές να αναθέτονται αυτόματα στο ιδανικό ασύρματο κανάλι και στη βέλτιστη συχνότητα. Όλες οι λειτουργίες Mesh διατίθενται αυτόματα στους χρήστες devolo Magic.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

Sponsored by:
Τα devolo powerlines μετατρέπουν εύκολα το σπίτι σας στο δικό σας ψηφιακό χώρο εργασίας
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr