NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι ευρωπαϊκές startups επενδύουν δραστικά λιγότερα για ένα λανσάρισμα στις ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές startups επενδύουν δραστικά λιγότερα για ένα λανσάρισμα στις ΗΠΑ

​Κάποτε, οι ευρωπαϊκές εταιρείες έπρεπε να ξοδέψουν μεγάλα κεφάλαια για να επεκταθούν στις ΗΠΑ και να επιτύχουν το είδος της ανάπτυξης που ήθελαν. Νέα έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς οι ΗΠΑ έχουν γίνει ακριβότερες, ενώ βελτιώνονται και οι προσφερόμενες ευκαιρίες εντός Ευρώπης.

Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές startups δεσμεύουν πολύ λιγότερα άτομα της ομάδας τους και πόρους για ένα λανσάρισμα στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθούν να έχουν αξιοπρεπή αποτελέσματα. Τούτου λεχθέντος, οι ευρωπαϊκές νεοσύστατες εταιρείες θα εξακολουθήσουν να «κοιτάζουν» τις ΗΠΑ για exits.

Νέα έρευνα της Index Ventures αποκαλύπτει ότι λιγότερες από 1 στις 5 (50 από τις 275) ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας επιλέγουν να μεταφέρουν τη βάση τους γύρω από το engineering, καθώς επεκτείνονται στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τη γενική στρατηγική που υπήρχε πριν από 10 χρόνια. Αντ' αυτού, οι κορυφαίες τεχνολογικές startups της Ευρώπης καταφέρνουν να επιτύχουν τα οφέλη ανάπτυξης που χρειάζονται με πολύ μικρότερο αποτύπωμα «επί τόπου».

Η έρευνα 275 ευρωπαϊκών νεοσύστατων επιχειρήσεων την τελευταία δεκαετία (συμπεριλαμβανομένης μιας εμπεριστατωμένης έρευνας σε περισσότερες από 100 εταιρείες) δείχνει ότι η δημιουργία ομάδων μηχανικής, τεχνολογίας και Ε & Α με έδρα τις ΗΠΑ δεν προτιμάται και οι εταιρείες παραμένουν στην Ευρώπη για περισσότερο χρόνο, λόγω της βελτιωμένης διαθεσιμότητας ταλέντων και χρηματοδότησης.

Μεταξύ 2008-2014 σχεδόν τα δύο τρίτα (59%) των ευρωπαϊκών νεοσύστατων επιχειρήσεων επεκτάθηκαν ή μετακινήθηκαν εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ πριν από τους γύρους χρηματοδότησης Series A. Ωστόσο, μεταξύ 2015-2019 ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο ένα τρίτο (33%).

Με πληροφορίες από techcrunch.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr