NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Robert Downey Jr, η Gwyneth Paltrow και άλλοι επενδύουν στο χαρτί υγείας από μπαμπού

Ο Robert Downey Jr, η Gwyneth Paltrow και άλλοι επενδύουν στο χαρτί υγείας από μπαμπού

​Με επικεφαλής την Greycroft, μιας από τις διασημότερες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, και συμπεριλαμβανομένων των Mark Cuban, Marc Benioff, Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Dara Khosrowshahi, Ashton Kutcher και άλλων, πραγματοποιείται η επένδυση 3 εκατομμυρίων δολαρίων στη νέα μάρκα χαρτιού τουαλέτας Cloud Paper.

Γιατί; Επειδή ελπίζουν να σώσουν το περιβάλλον. Έχοντας ιδρυθεί από τους Ryan Fritsch και Austin Watkins, δύο πρώην υπαλλήλους του Khosrowshahi στην Uber, η Cloud Paper είναι μία από τις πολλές εταιρείες που προσπαθούν να οδηγήσουν τους καταναλωτές στην χρήση χαρτιού υγείας με βάση το μπαμπού.

Μετά από ενάμιση χρόνο σε ανάπτυξη, η Cloud Paper ξεκίνησε όταν οι δύο συνάδελφοι άρχισαν να μιλάνε για την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης, αλλά με κάτι που θα μπορούσε να έχει άμεσο αντίκτυπο στην κλιματική κρίση. Επικεντρώθηκαν στο χαρτί υγείας λόγω της τεράστιας συμβολής του στην αποψίλωση των δασών, βασικού παράγοντα στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από την εταιρεία, το 15% της αποψίλωσης των δασών οφείλεται στην παραγωγή χαρτιού τουαλέτας και περίπου 40.000 δέντρα ετησίως κόβονται για χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες που προορίζονται για την αμερικανική αγορά. Η εταιρεία εκτιμά ότι ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορούσε να σώσει περισσότερα από 250 δέντρα αλλάζοντας σε χαρτί υγείας με βάση το μπαμπού.

«Θέλαμε η Cloud Paper να είναι μια δύναμη για το καλό στον κόσμο», δήλωσε ο Watkins. «Θέλαμε να βρούμε κάτι παρόμοιο με τα ταξί και τα φορτηγά όσον αφορά στο μέγεθος της αγοράς και κάτι που θα μπορούσε να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα και το περιβάλλον από την πρώτη μέρα».

Επί του παρόντος, η εταιρεία πωλεί απευθείας σε επιχειρήσεις, οι οποίες ήταν η αρχική της αγορά, και πρόσφατα ξεκίνησε μια απευθείας εξυπηρέτηση καταναλωτών, όπου πωλεί το χαρτί τουαλέτας από μπαμπού με κόστος 28 δολάρια για 24 ρολά.

«Επενδύουμε σε αρκετές εταιρείες τα τελευταία πέντε έως 10 χρόνια που βρίσκονται σε αυτό το πνεύμα», δήλωσε η partner της Greycroft, Alison Lange Engel.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr