NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H IKEA ανοίγει το πρώτο κατάστημα της με έπιπλα από «δεύτερο χέρι»

H IKEA ανοίγει το πρώτο κατάστημα της με έπιπλα από «δεύτερο χέρι»
23_09_2020 | 15:00 23_09_2020 | 15:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η IKEA ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα της με second-hand έπιπλα μέσα στην φετινή χρονιά. Η ανακοίνωση έρχεται αφού ο γίγαντας της επίπλωσης είπε προηγουμένως ότι θα υιοθετήσει επιχειρηματικά μοντέλα γύρω από την ενοικίαση και την ανακύκλωση, ως μέρος της δέσμευσης του για βιωσιμότητα.

Η ΙΚΕΑ θα ανοίξει σύντομα το πρώτο κατάστημα με μεταχειρισμένα στην πόλη Eskilstuna, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Στοκχόλμης. Το κατάστημα θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν προϊόντα που έχουν συλλεχθεί, επισκευαστεί και αποκατασταθεί, για ένα κλάσμα της αρχικής τους τιμής.

«Στην IKEA δεν θέλουμε απλώς να είμαστε μέρος του κινήματος αειφορίας - θέλουμε να ηγηθούμε. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα, πρέπει να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και να δοκιμάσουμε τις ιδέες μας. Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να λυθεί θεωρητικά, πρέπει να λυθεί στην πράξη», δήλωσε ο Jonas Carlehed, διευθυντής λιανικής βιωσιμότητας στην IKEA Sweden.

Επί του παρόντος, περίπου το 71% των απορριμμάτων στα καταστήματα της ΙΚΕΑ που ανήκουν στη μητρική εταιρεία Ingka Group ανακυκλώνονται και, παγκοσμίως, περίπου 47 εκατομμύρια προϊόντα έτυχαν refurbishment μέσα στην περασμένη χρονιά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr