NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Nokia επικεντρώνεται στην τεχνολογία, αλλά η πολιτική «περιπλέκει τα πράγματα»

Η Nokia επικεντρώνεται στην τεχνολογία, αλλά η πολιτική «περιπλέκει τα πράγματα»

Με φόντο τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, η φινλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia αναφέρει ότι επικεντρώνεται σε τομείς που μπορεί να ελέγξει - όπως η τεχνολογία και οι πελάτες της, δήλωσε την Τετάρτη ένα ανώτερο στέλεχος.

«Από τη σκοπιά της Nokia, πρέπει να επικεντρωθούμε στους τομείς που μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι η δική μας τεχνολογία, η δική μας αγορά και η διασφάλιση ότι οι πάροχοι υπηρεσιών που υποστηρίζουμε έχουν συνεχείς υπηρεσίες και προμήθεια εξοπλισμού και τεχνολογίας στη βάση των πελατών τους», δήλωσε ο Jae Won, επικεφαλής Ασίας Ειρηνικού και Ιαπωνίας στη Nokia.

«Τα διάφορα γεωπολιτικά ζητήματα δημιουργούν κάποιες επιπλοκές, αλλά όσον αφορά σε μας, επικεντρωνόμαστε στην τεχνολογία που μπορούμε να αναπτύξουμε και εστιάζουμε στους πελάτες και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα προσφέρει το 5G και το Industry 4.0 για το μέλλον», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα αγωνίζονται να κυριαρχήσουν στις νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, της κβαντικής πληροφορικής και του 5G. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες έχουν πει τα τελευταία χρόνια ότι η αντιπαλότητα ΗΠΑ-Κίνας θα μπορούσε να οδηγήσει στην εμφάνιση δύο διαδικτύων.

Ο Won δήλωσε ότι η Nokia προμηθεύει εξοπλισμό 5G σε εταιρείες στην Ασία-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και πιο πρόσφατα στη Σιγκαπούρη. «Η δυναμική σε αυτήν την περιοχή για το 5G είναι πολύ ισχυρή και αναμένουμε ότι αυτή η ορμή θα συνεχιστεί το 2021 και μετά», είπε.

Με πληροφορίες από cnbc.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr