NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνασπισμός εταιρειών αμφισβητεί τις χρεώσεις του App Store της Apple

Συνασπισμός εταιρειών αμφισβητεί τις χρεώσεις του App Store της Apple

Μια ομάδα εταιρειών που ασκεί κριτική στην Apple - συμπεριλαμβανομένων των Spotify, Match και των δημιουργών του Fortnite, Epic Games - προσχώρησε σε μια μη κερδοσκοπική ομάδα που σχεδιάζει να υποστηρίξει νομικές και κανονιστικές ενέργειες για να αμφισβητήσει τις πρακτικές του App Store.

Η Apple χρεώνει προμήθεια από 15% έως 30% για εφαρμογές που χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών της και καθορίζει εκτενείς κανόνες με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνονται τα apps στο Store της, τον μόνο τρόπο που επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν λήψη εφαρμογών σε συσκευές όπως το iPhone. Αυτές οι πρακτικές έχουν προκαλέσει κριτική και επίσημα νομικά παράπονα από ορισμένους προγραμματιστές.

Το Coalition for App Fairness, δομημένο ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει νομικές αλλαγές που θα αναγκάσουν την Apple να προχωρήσει σε μεταβολές. Πέρα από την Epic, το Match και το Spotify, άλλα μέλη περιλαμβάνουν μικρότερες εταιρείες όπως το Basecamp, το Blix, το Blockchain.com, το Deezer και το Tile, μαζί με προγραμματιστές από την Ευρώπη, όπως το European Publishers Council, το News Media Europe και το Protonmail.

Η Sarah Maxwell, εκπρόσωπος του ομίλου που στο παρελθόν εργάστηκε στην εταιρεία χρηματοοικονομικών τεχνολογιών Blockchain.com και στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι η ομάδα ιδρύθηκε από «την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν κάποτε».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr