NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εταιρείες - κολοσσοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ναυτικούς

Εταιρείες - κολοσσοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ναυτικούς

Η Unilever και η Procter & Gamble συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που παροτρύνουν τους παγκόσμιους ηγέτες να επιλύσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με πάνω από από 300.000 ναυτικούς που έχουν εγκλωβιστεί σε εμπορικά πλοία, όπου η εργασία και οι επιδεινούμενες συνθήκες απειλούν να διαταράξουν την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Τα ανώτατα στελέχη πολύ γνωστών brands, από την Carrefour μέχρι την Mondelez και την Heineken NV, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας μέτρα που θα επιτρέψουν περισσότερες αλλαγές στο πλήρωμα στα λιμάνια, διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων ναυτικών και εξασφαλίζοντας ότι οι αλυσίδες δεν χρησιμοποιούν καταναγκαστική εργασία.

Η επιστολή στάλθηκε την Τετάρτη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, αποτελώντας μια έκκληση για την αντιμετώπιση μιας αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη θάλασσα που προκλήθηκε από την πανδημία, καθώς οι κυβερνήσεις ελέγχουν την πρόσβαση στα σύνορα και τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν περιορισμένα.

«Φτάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο αν δεν επιλύσουμε το ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Marc Engel, επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού της Unilever. «Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού να αρχίσει να αποτυγχάνει. Είναι μια ακούσια κατάσταση καταναγκαστικής εργασίας, επειδή αυτοί οι ναυτικοί έχουν κολλήσει σε αυτά τα πλοία. Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Guterres ζήτησε από τις κυβερνήσεις να ορίσουν τους ναυτικούς ως «key workers» για να διευκολύνουν τα ταξίδια τους στα σύνορα και τα λιμάνια. Οκτώ μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η καθυστέρηση στις αλλαγές πληρώματος απειλεί να επιδεινωθεί. Πάνω από 120 χώρες ή επικράτειες έχουν σταματήσει ή περιορίσει την πρόσβαση στα πλοία, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από bloomberg.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr