NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Κομισιόν προτείνει κανονιστικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα και σταθερά νομίσματα

Η Κομισιόν προτείνει κανονιστικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα και σταθερά νομίσματα

​Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα κανονιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα σταθερά νομίσματα, μετά από μια διαρροή σχεδίου πρότασης που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Το επίσημο σχέδιο πρότασης 168 σελίδων, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα «υγιές» νομικό πλαίσιο, το οποίο θα ορίζει σαφώς τη ρυθμιστική μεταχείριση όλων των κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων που δεν καλύπτονται από την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Τα κρυπτογραφικά στοιχεία, ειδικά τα σταθερά νομίσματα, «έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ευρέως αποδεκτά», δήλωσε η επιτροπή. Ως εκ τούτου, θα υπόκεινται σε «πιο αυστηρές απαιτήσεις» σχετικά με το κεφάλαιο, τα δικαιώματα των επενδυτών και την εποπτεία.

«Το ειδικό καθεστώς για τα κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία θα διασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών και των επενδυτών και την ακεραιότητα της αγοράς, ρυθμίζοντας τις κύριες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομικά στοιχεία» σημείωσε η επιτροπή. Οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν υπηρεσίες όπως crypto exchange και wallet.

«Επιβάλλοντας απαιτήσεις στους κύριους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων και εκδότες που λειτουργούν στην ΕΕ, η πρόταση είναι πιθανό να μειώσει τα μεγέθη εξαπάτησης και κλοπής κρυπτονομισμάτων».

Η επιτροπή πρότεινε επίσης ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για να επιτρέψει στις εταιρείες να δοκιμάσουν την τεχνολογία blockchain σε διαδικασίες εμπορίου και διακανονισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr