NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Apple: Αντιμέτωπη με πιθανό «άνοιγμα» της τεχνολογίας πληρωμών στην Ευρώπη

Apple: Αντιμέτωπη με πιθανό «άνοιγμα» της τεχνολογίας πληρωμών στην Ευρώπη
Φωτογραφία: Mybloodtypeiscoffee

​Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νομοθεσία που θα μπορούσε να αναγκάσει την Apple να «ανοίξει» την τεχνολογία πληρωμών του iPhone σε ανταγωνιστές.

Οι δυνητικοί κανόνες θα παρέχουν σε άλλες υπηρεσίες πληρωμών δικαίωμα πρόσβασης σε υποδομές όπως η τεχνολογία NFC που είναι ενσωματωμένη στα smartphone, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά του Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ η ΕΕ δεν αναφέρθηκε στην Apple, τόνισε ότι το «πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα» σχετίζεται με κατασκευαστές κινητών συσκευών που περιορίζουν την πρόσβαση τρίτων σε chipset NFC. Τα στοιχεία χειρίζονται ασύρματα σήματα που επιτρέπουν στους χρήστες να πληρώνουν μέσω των smartphone ή των ρολογιών τους στα τερματικά καταστημάτων.

Προς το παρόν, οι χρήστες iPhone και Apple Watch μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές NFC μόνο μέσω του Apple Pay. Οι τράπεζες και άλλοι ανταγωνιστές δήλωσαν ότι θέλουν την ίδια λειτουργικότητα και για τις δικές τους εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στα iPhone, τονίζοντας ότι η Apple αρνείται την πρόσβαση στο chip.

Αντίθετα, το Android της Google επιτρέπει σε αντίπαλες εφαρμογές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία NFC. Μόνο μία εφαρμογή έχει πρόσβαση σε αυτήν κάθε φορά για μια δεδομένη συναλλαγή, ούτως ώστε να διατηρούνται τα δεδομένα ασφαλή.

Η Apple έχει δηλώσει προηγουμένως ότι περιορίζει την πρόσβαση στο chip NFC για λόγους ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η παροχή πρόσβασης στο chip σε ανταγωνιστικές εφαρμογές πληρωμών, «αποσυνδεδεμένη» από το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας της, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο απάτης και άλλων παραβιάσεων ασφαλείας.

Η ΕΕ δήλωσε ότι γνωρίζει μια ποικιλία καταστάσεων στις οποίες ορισμένοι φορείς περιορίζουν την πρόσβαση. Επισήμανε προβλήματα με τις λειτουργίες πληρωμής χωρίς επαφή στα τερματικά σημείου πώλησης και τις κάρτες SIM κινητού τηλεφώνου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr