NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ιαπωνία: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του μεγαλύτερου ρομπότ στον κόσμο

Ιαπωνία: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του μεγαλύτερου ρομπότ στον κόσμο

​Το μεγαλύτερο ρομπότ στον κόσμο - μια γιγαντιαία κατασκευή που υψώνεται 18 μέτρα πάνω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία και ζυγίζει 25 τόνους - βρίσκεται υπό κατασκευή από τον Ιανουάριο. Τώρα, το θηριώδες ρομπότ είναι έτοιμο να τεντώσει τα πόδια του.

Εμπνευσμένο από το φανταστικό ιαπωνικό ρομπότ με το ίδιο όνομα - το οποίο έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 τηλεοπτικές σειρές και ταινίες από το 1979, καθώς και πολλά manga comics και βιντεοπαιχνίδια - το Gundam διαθέτει 24 βαθμούς ελευθερίας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σηκώσει τα πόδια του για να περπατήσει, να λυγίσει τα γόνατά του, να γυρίσει το κεφάλι του και να περιστρέψει τα δάχτυλά του για να μιμηθεί τα ανθρώπινα χέρια.

Αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται χάρη στην ακριβή εργασία μηχανικής και design, όπως περιγράφεται σε μια σειρά βίντεο από το Gundam Factory Yokohama. Σε ένα από αυτά, οι μηχανικοί κάνουν μια περιήγηση στο σημείο όπου σχεδίασαν, έχτισαν και συναρμολόγησαν το Gundam.

Ενώ η ομάδα του Gundam έπρεπε να ακυρώσει ένα ειδικό event κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να αναβάλει το μεγάλο launch που είχε αρχικά προβλεφθεί για την 1η Οκτωβρίου, η διαδικασία κατασκευής δεν έχει καθυστερήσει. Στο νέο βίντεο, οι εργαζόμενοι στα περονοφόρα ανυψώνουν τα προσαρτήματα και το κεφάλι του ρομπότ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr