NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Pompeo: Προειδοποιεί την Τουρκία ότι η Huawei απειλεί τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ

Pompeo: Προειδοποιεί την Τουρκία ότι η Huawei απειλεί τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ

Η αυξανόμενη εξάρτηση της Τουρκίας από την Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες θα μπορούσε να περιπλέξει τη στρατιωτική συνεργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία, μια σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Mike Pompeo.

«Το καθιστούν πιο δύσκολο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στον Washington Examiner. «Το γεγονός ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός δεδομένων στην Τουρκία τώρα, στα χέρια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε όλο και πιο προσεκτικοί».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα δίκτυά μας είναι ασφαλή - δηλαδή, τα δίκτυα άμυνας μας, τα δίκτυα ασφαλείας μας», δήλωσε ο Pompeo. «Δεν θα επηρεαστούν μόνο τα στρατιωτικά δίκτυα και τα δίκτυα ασφαλείας από την αύξηση της δραστηριότητας [των κινεζικών δικτύων] εντός της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Θα διασφαλίσουμε και θα προστατεύσουμε τα αμερικανικά δεδομένα».

Η προειδοποίηση του για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Γερουσιαστής Ron Johnson, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην υποεπιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων για την Ευρώπη, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πιθανή απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων από το Incirlik. «Ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται ο Erdogan δεν είναι καλός», είπε ο Johnson. «Η παρουσία μας, ειλικρινά, στην Τουρκία, σίγουρα απειλείται.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr