NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Με σημαντικούς ρυθμούς αυξάνονται οι επενδύσεις σε τεχνολογίες για το κλίμα

Με σημαντικούς ρυθμούς αυξάνονται οι επενδύσεις σε τεχνολογίες για το κλίμα

​Τα VC και οι επενδύσεις σε τεχνολογίες του κλίματος αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι οι συνολικές επενδύσεις VC μεταξύ 2013-2019, σύμφωνα με μια νέα νέα έκθεση - φτάνοντας στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε early-stage επενδύσεις.

Νέα έρευνα της PwC διαπίστωσε ότι, παρόλο που η κλιματική τεχνολογία βρίσκεται στα πρώτα της βήματα, όσον αφορά στη συνολική αγορά VC (περίπου 6% του συνολικού κεφαλαίου που επενδύθηκε το 2019), οι επενδύσεις VC αυξάνονται: από 418 εκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2013 σε 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό είναι περίπου τριπλάσιο του ρυθμού αύξησης των επενδύσεων VC σε AI την ίδια περίοδο και πέντε φορές ο μέσος όρος VC.

Σχεδόν το ήμισυ αυτού του επιχειρηματικού χρήματος (60 δισεκατομμύρια δολάρια) διατέθηκε σε αμερικανικές και καναδικές νεοσύστατες τεχνολογίας κλίματος (29 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ η Κίνα έρχεται δεύτερη με 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ευρωπαϊκή αγορά προσέλκυσε 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πλειονότητα των επενδύσεων για τις ΗΠΑ και την Κίνα πηγαίνουν σε λύσεις κινητικότητας και μεταφορών.

Οι μεγαλύτεροι μοχλοί για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του κλίματος, σύμφωνα με την έκθεση, σχετίζονται με την κινητικότητα και τις μεταφορές, τη βαριά βιομηχανία και τη δέσμευση και αποθήκευση αερίων θερμοκηπίου (GHG). Ακολουθούν τρόφιμα, γεωργία, χρήση γης, δομημένο περιβάλλον, ενέργεια και κλίμα και παραγωγή δεδομένων.

Μεταξύ των 10 κορυφαίων πόλεων για επενδύσεις στην τεχνολογία του κλίματος - εκτός των ΗΠΑ και της Κίνας - είναι το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Labege (Γαλλία) και το Μπανγκαλόρ της Ινδίας, προσελκύοντας 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως σε ενέργεια, γεωργία και τρόφιμα και χρήση γης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr