NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διέρρευσε ο κώδικας των Windows XP, μαζί με θεωρίες συνωμοσίας για τον Bill Gates

Διέρρευσε ο κώδικας των Windows XP, μαζί με θεωρίες συνωμοσίας για τον Bill Gates

​Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, ο πηγαίος κώδικας της Microsoft για τα Windows XP και τα Windows Server 2003 έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Τα αρχεία torrent για τον πηγαίο κώδικα και των δύο λειτουργικών συστημάτων δημοσιεύθηκαν σε διάφορους ιστότοπους κοινής χρήσης αρχείων αυτήν την εβδομάδα. Είναι ο πρώτος πηγαίος κώδικας των Windows XP που έχει διαρρεύσει δημόσια, αν και τα αρχεία αναφέρουν ότι αυτός ο κώδικας έχει κοινοποιηθεί ιδιωτικά εδώ και χρόνια.

Είναι απίθανο αυτή η τελευταία διαρροή πηγαίου κώδικα να αποτελέσει σημαντική απειλή για εταιρείες που έχουν «κολλήσει» σε συστήματα με Windows XP. Η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη για τα Windows XP το 2014, αν και ανταποκρίθηκε στην τεράστια επίθεση κακόβουλου λογισμικού WannaCry με μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ενημέρωση κώδικα το 2017.

Ενώ είναι η πρώτη φορά που ο πηγαίος κώδικας των Windows XP εμφανίστηκε δημόσια, η Microsoft εκτελεί ένα ειδικό πρόγραμμα κυβερνητικής ασφάλειας (GSP) που επιτρέπει σε κυβερνήσεις και οργανισμούς να έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα και σε άλλο τεχνικό περιεχόμενο.

Αυτή η τελευταία διαρροή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πηγαίος κώδικας του λειτουργικού συστήματος της Microsoft εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Τουλάχιστον 1 GB πηγαίου κώδικα που σχετίζεται με τα Windows 10 διέρρευσε πριν από μερικά χρόνια και η Microsoft αντιμετώπισε ακόμη και μια σειρά διαρροών πηγαίου κώδικα που σχετίζονται με το Xbox φέτος.

Τμήματα της διαρροής αναφέρονται επίσης στα λειτουργικά συστήματα Windows CE της Microsoft, το MS-DOS και άλλο υλικό της. Παραδόξως, τα αρχεία περιλαμβάνουν επίσης αναφορές σε θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον Bill Gates, σε μια σαφή προσπάθεια διάδοσης παραπληροφόρησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr