NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Microsoft θα αναπληρώνει περισσότερο νερό από ό,τι καταναλώνει μέχρι το 2030

Η Microsoft θα αναπληρώνει περισσότερο νερό από ό,τι καταναλώνει μέχρι το 2030

Την επιστροφή του νερού που καταναλώνει στα οικοσυστήματα όπου δραστηριοποιείται έχει θέσει ως στόχο η Microsoft.

Στην ανακοίνωση τη εταιρείας αναφέρεται ότι «μέχρι το 2030 θα είμαστε θετικοί στο νερό, που σημαίνει ότι θα αναπληρώσουμε περισσότερο νερό από ό,τι χρησιμοποιούμε».

Η στρατηγική για την αναπλήρωση των υδάτινων πόρων θα περιλαμβάνει αρχικά μια καλύτερη και πιο ορθολογική κατανάλωση νερού, ειδικά για υδροηλεκτρικούς σκοπούς. Το δεύτερο στάδιο είναι να αναληφθούν προσπάθειες για την αναπλήρωση νερού από την εταιρεία, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές. Για το λόγο αυτό αναμένεται να αφαιρεθούν υλικά που δεν επιτρέπουν την αναπλήρωση των υδάτινων πόρων, όπως είναι για παράδειγμα, η άσφαλτος.

Ένας στόχος της Microsoft είναι να κάνει χρήση της τεχνολογίας της, ειδικά όσον αφορά στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης προκειμένου να γίνει καλύτερος σχεδιασμός των παρεμβάσεων στη λειτουργία των επιμέρους τμημάτων της με γνώμονα την καλύτερη προστασία των οικοσυστημάτων και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Όλες αυτές οι εργασίες θα βασιστούν στις συνεχιζόμενες επενδύσεις που θα προωθήσουν τη μείωση και την αναπλήρωση του νερού που καταναλώνεται από τις δραστηριότητές της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει ένα πρότυπο σχεδιασμού αειφορίας σε όλη τη Microsoft που απαιτεί εξοικονόμηση νερού σε όλες τις τοποθεσίες που δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Αυτά περιλαμβάνουν:

Η νέα πανεπιστημιούπολη στη Silicon Valley, που άνοιξε στην Καλιφόρνια, διαθέτει ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού και εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων για να διασφαλίσει ότι το 100% του μη πόσιμου νερού του ιστότοπου προέρχεται από ανακυκλωμένες πηγές. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης υδάτων θα διαχειρίζεται και θα επαναχρησιμοποιεί το νερό της βροχής και τα λύματα. Ανακυκλώνοντας το νερό και έτσι η πανεπιστημιούπολη θα εξοικονομήσει περίπου 4,3 εκατομμύρια γαλόνια πόσιμου νερού κάθε χρόνο.

Η νέα πανεπιστημιούπολη Herzliya στο Ισραήλ διαθέτει υδραυλικά εξαρτήματα υψηλής απόδοσης νερού που αυξάνουν τη διατήρηση του νερού κατά 35%. Επιπλέον, το 100% του νερού που συλλέγεται από τα κλιματιστικά θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή νερού στις εγκαταστάσεις.

Στην Ινδία, το νεότερο κτίριο στην πανεπιστημιούπολη του Hyderabad θα υποστηρίξει 100% επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση λυμάτων επί τόπου για εξωραϊσμό, θέρμανση και ψύξη πύργου.

Στην ανακατασκευή των κεντρικών γραφείων στο Puget Sound, όλα τα νέα κτίρια γραφείων θα επαναχρησιμοποιήσουν το νερό της βροχής που συλλέγεται και το οποίο προβλέπεται να εξοικονομήσει περισσότερα από 5,8 εκατομμύρια γαλόνια ετησίως.

Στο νέο datacenter στην Αριζόνα, που διατίθεται για χρήση το 2021 στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης νερού με τη χρήση καινοτόμων λύσεων. Θα χρησιμοποιείται ελάχιστη ποσότητα νερού για ψύξη για περισσότερο από το μισό έτος, αξιοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται «adiabatic cooling», η οποία χρησιμοποιεί εξωτερικό αέρα αντί για νερό για ψύξη, όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 85 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ όταν ξεπερνά τους 85 βαθμούς, θα χρησιμοποιείται ένα σύστημα ψύξης με εξάτμιση, το οποίο λειτουργεί σαν «swamp cooler», σύστημα που συναντάται και σε κατοικίες. Αυτό το σύστημα είναι πολύ αποδοτικό, χρησιμοποιώντας λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και έως και 90% λιγότερο νερό από άλλα συστήματα ψύξης με βάση το νερό, όπως οι πύργοι ψύξης. Επίσης, η συνεργασία με την First Solar για την παροχή ηλιακής ενέργειας παρά την παραδοσιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αναμένεται να εξοικονομήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr