NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

87,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του SURE

87,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του SURE

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα χρηματοδοτική στήριξη ύψους 87,4 δισ. € σε 16 κράτη μέλη με τη μορφή δανείων της ΕΕ στο πλαίσιο του SURE – ενός προσωρινού μέσου της ΕΕ για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας κατά τη διάρκεια της κρίσης της νόσου COVID-19.

Η στήριξη θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να χρηματοδοτήσουν τις σοβαρές αυξήσεις των δημόσιων δαπανών τους που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2020 λόγω της εφαρμογής εθνικών συστημάτων μειωμένου ωραρίου εργασίας και παρεμφερών μέτρων, και για τους αυτοαπασχολούμενους, και μέτρων σχετικά με την υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το SURE είναι ένα από τα τρία δίχτυα ασφαλείας, ύψους 540 δισ. €, τα οποία συμφωνήθηκαν από το Eurogroup στις 9 Απριλίου 2020 και στη συνέχεια εγκρίθηκαν από τους ηγέτες της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των κρατών.

"Το SURE αποτελεί σημαντικό σκέλος της αντίδρασής μας στις πρωτοφανείς προκλήσεις που δημιούργησε η κρίση COVID-19. Το σημαντικό ενδιαφέρον των κρατών μελών για το μέσο αυτό επιβεβαιώνει τη σημασία του και την πραγματική προστιθέμενη αξία του για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις. Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρη την ΕΕ θα ωφεληθούν από αυτό το μέσο. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα ότι η Ευρώπη είναι ισχυρότερη όταν είναι ενωμένη." δηλωσε ο κ. Olaf Scholz, Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr