NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σιγκαπούρη: Η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τεχνολογία επαλήθευσης προσώπου

Σιγκαπούρη: Η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τεχνολογία επαλήθευσης προσώπου

​Η Σιγκαπούρη θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία επαλήθευσης προσώπου στο εθνικό της σύστημα των ταυτοτήτων.

Ο βιομετρικός έλεγχος αναφέρεται πως θα παρέχει στους κατοίκους της χώρας ασφαλή πρόσβαση τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ο κυβερνητικός οργανισμός που βρίσκεται «πίσω» από την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σημειώνει πως θα είναι «θεμελιώδης» για την ψηφιακή οικονομία της χώρας.

Η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί σε μια τράπεζα και πλέον θα διατεθεί σε εθνικό επίπεδο. Δεν αναγνωρίζει μόνο ένα άτομο, αλλά διασφαλίζει ότι αυτό είναι πραγματικά παρόν.

«Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άτομο είναι πραγματικά παρόν όταν κάνετε έλεγχο ταυτότητας, ότι δεν βλέπετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο ή μια επαναλαμβανόμενη εγγραφή ή ένα deepfake», δήλωσε ο Andrew Bud, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της iProov, της εταιρείας από το Ηνωμένο Βασίλειο που αναπτύσσει την συγκεκριμένη καινοτομία.

Η τεχνολογία θα ενσωματωθεί στο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας SingPass της χώρας. «Είναι η πρώτη φορά που η επαλήθευση προσώπου που βασίζεται στο cloud χρησιμοποιείταιγια να διασφαλίσει την ταυτότητα των ατόμων που χρησιμοποιούν ένα εθνικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας», δήλωσε ο Bud.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr