NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Foundit: Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για την Κρήτη και την ευρύτερη νησιωτική περιοχή

Foundit: Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για την Κρήτη και την ευρύτερη νησιωτική περιοχή

Το Foundit είναι ένα νέο, δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Ελλάδας, μεταξύ 18-35 ετών, ανέργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt και την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Αν έλειπε κάτι από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας της Κρήτης ήταν ένα πρόγραμμα που βοηθάει τους νέους να αποκτήσουν entrepreneurial thinking, να αποφασίσουν αν τους ταιριάζει η επιχειρηματικότητα, να τους κατευθύνει στη δημιουργία του business plan τους και να τους βοηθήσει να “βγουν στην αγορά”.

Αυτή την ανάγκη ήρθε να καλύψει το Foundit. To πρόγραμμα αποτελείται πρακτικά από δύο κυρίως μέρη:

  • το training. Ένα διαδραστικό “εκπαιδευτικό” τετραήμερο, που δίνει την ευκαιρία να μάθει κανείς στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, συζητούνται θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • το mentoring. Όπου αν αποφασίσει ο συμμετέχοντας να ξεκινήσει την επιχείρηση του, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι του για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας του, όπως και στη δημιουργία του business plan του. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσει ότι η αυτοαπασχόληση δεν του ταιριάζει, έχει υποστήριξη από τους μέντορες του Foundit σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Το Foundit επιδιώκει πρωτίστως να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των νέων της Κρήτης και των υπόλοιπων νησιωτικών περιοχών της χώρας. Γι’ αυτό το λόγο δίνεται έμφαση στην εξέλιξη των συμμετεχόντων, είτε επιλέξουν να δουλέψουν πάνω στην επιχειρηματική τους ιδέα είτε όχι. Ο 1ος κύκλος του προγράμματος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τους μέντορες του Foundout να έχουν ξεκινήσει το mentoring των 17 συμμετεχόντων του πρώτου κύκλου.

Ο 2ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει με το online Foundit Traiting 5-8 Οκτωβρίου και αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/09. Όλα τα trainings πραγματοποιούνται από επαγγελματίες του κάθε αντικειμένου και γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr