NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέος κύκλος του προγράμματος προώθησης επιχειρηματικότητας VentureGarden

Νέος κύκλος του προγράμματος προώθησης επιχειρηματικότητας VentureGarden

Το πρόγραμμα υλοποιείται για 7ο συνεχόμενο χρόνο από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative). Απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του νέου κύκλου του προγράμματος VentureGarden που πλέον διανύει τον 7ο χρόνο του. Το VentureGarden είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που εστιάζει στην εκπαίδευση και το mentoring. Yλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα, και από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικός δωρητής του προγράμματος είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).

Απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς η ιδέα –στο στάδιο όπου βρίσκεται– μεταλλάσσεται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2020. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Για την προστασία της υγείας των εμπλεκόμενων το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικά, με περιορισμένη φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στους χώρους του Alba Graduate Business School και του ACT. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας 5 εβδομάδων. Η εκπαίδευση εστιάζει σε πρακτικά εργαλεία που βοηθούν στην κατανόηση της σχέσης που έχει η επιχειρηματική ιδέα με τις ανάγκες των πελατών. Μετά την ολοκλήρωση της εντατικής περιόδου μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 2 μηνών.

Μετά από την συμμετοχή τους στο VentureGarden, συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν επιλεγεί από θερμοκοιτίδες για να εξελίξουν την ιδέα τους ή έχουν λάβει χρηματοδότηση για να την υλοποιήσουν. Επίσης, σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων έχουν αξιοποιήσει το VentureGarden για να προετοιμαστούν καλύτερα για είσοδο στην αγορά.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.500 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 1.272 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των κύκλων, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 1.218 ώρες μαθημάτων. 349 καθηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει στους συμμετέχοντες συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 2.400 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 25 Οκτωβρίου 2020

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr