NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μεγάλη αλυσίδα νοσοκομείων «χτυπήθηκε» από ransomware - Έκλεισαν οι υπολογιστές

Μεγάλη αλυσίδα νοσοκομείων «χτυπήθηκε» από ransomware - Έκλεισαν οι υπολογιστές

​Μια μεγάλη αλυσίδα νοσοκομείων φαίνεται πως έχει δεχθεί μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην ιστορία του συγκεκριμένου κλάδου, στις ΗΠΑ.

Τα συστήματα υπολογιστών της Universal Health Services, η οποία λειτουργεί σε περισσότερες από 400 τοποθεσίες, κυρίως στις ΗΠΑ, άρχισαν να αποτυγχάνουν το Σαββατοκύριακο και ορισμένα νοσοκομεία έπρεπε να καταφύγουν στην αρχειοθέτηση πληροφοριών με στυλό και χαρτί.

Η Universal Health Services δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπό της, αναφέροντας ότι το δίκτυο της «είναι επί του παρόντος εκτός σύνδεσης, λόγω ενός ζητήματος ασφάλειας IT». Άτομο της εταιρείας που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στον Τύπο είπε ότι η επίθεση «θυμίζει ransomware».

Το ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που εξαπλώνεται σε δίκτυα υπολογιστών, κρυπτογραφεί αρχεία και απαιτεί πληρωμή για το κλειδί μέσω του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί η αποκρυπτογράφηση τους.

Δύο νοσοκόμες της Universal Health Services, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση από την εταιρεία να μιλήσουν με τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι η επίθεση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και είχε οδηγήσει το ιατρικό προσωπικό να δουλεύει με στυλό και χαρτί.

Μία από τις νοσοκόμες, που εργάζεται σε μια εγκατάσταση στη Βόρεια Ντακότα, είπε ότι οι υπολογιστές επιβραδύνθηκαν και τελικά τελικά απλώς δεν άναβαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. «Από αυτό το πρωί, όλοι οι υπολογιστές είναι εντελώς κλειστοί», είπε η νοσοκόμα. «Το σύστημα για τα φάρμακα είναι όλα online, οπότε αυτό ήταν δύσκολο», είπε μια άλλη.

Ενώ πολλά γραφήματα ασθενών σε αυτήν την εγκατάσταση βρίσκονται σε χαρτί, οι πληροφορίες για τα φάρμακα διατηρούνται στο Διαδίκτυο, αν και δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο τέλος κάθε ημέρας, είπε η νοσοκόμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr