NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Philip Morris: Οι πωλήσεις τσιγάρων μπορεί να σταματήσουν εντός 10-15 ετών

Philip Morris: Οι πωλήσεις τσιγάρων μπορεί να σταματήσουν εντός 10-15 ετών

​Ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, επανέλαβε την πρόβλεψη του σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις τσιγάρων θα μπορούσαν να σταματήσουν εντός 10-15 ετών σε πολλά έθνη, με «σωστή κανονιστική ενθάρρυνση και υποστήριξη από την κοινωνία των πολιτών».

Μιλώντας στην Ετήσια Σύνοδο Κορυφής Concordia, η οποία συγκεντρώνει ηγέτες από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των ΜΚΟ, ο Καλαντζόπουλος ανέφερε ότι «ένα μέλλον στο οποίο τα τσιγάρα θα είναι ξεπερασμένα είναι εφικτό» προσθέτοντας πως «με σωστή κανονιστική ενθάρρυνση και υποστήριξη από την κοινωνία των πολιτών, πιστεύουμε ότι οι πωλήσεις τσιγάρων μπορούν να σταματήσουν εντός 10 έως 15 ετών σε πολλές χώρες».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «οι πολιτικές ατζέντες και η ιδεολογία επιβραδύνουν την πρόοδο και κρατούν εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ενημέρωση».

Ο Καλαντζόπουλος σημείωσε ότι αντί να έχουμε μια «συζήτηση βάσει τεκμηρίων» σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης νέων προϊόντων που θα βοηθούν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, «αντιμετωπίζουμε συχνά μια ιδεολογικά αντίσταση από ορισμένους οργανισμούς δημόσιας υγείας και κάποιες ΜΚΟ».

Ισχυρίστηκε ότι πάνω από 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη στραφεί στο κύριο προϊόν χωρίς καπνό της εταιρείας. «Πολλοί άλλοι έχουν στραφεί σε άλλες εναλλακτικές λύσεις χωρίς καπνό που είναι καλύτερες από το συνεχιζόμενο κάπνισμα. Αυτό είναι ένα επίτευγμα δημόσιας υγείας», πρόσθεσε ο Καλαντζόπουλος.

Προειδοποίησε επίσης ότι το μέλλον χωρίς καπνό «δεν είναι ακόμη εγγυημένο» και θα απαιτήσει την προσήλωση στην επιστήμη, τη συνεργασία και μια «δέσμευση για την επιτάχυνση της πληροφόρησης στους πιο άμεσα ενδιαφερόμενους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr