NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η πανδημία διαταράσσει το Καρναβάλι του Ρίο για πρώτη φορά σε έναν αιώνα

Η πανδημία διαταράσσει το Καρναβάλι του Ρίο για πρώτη φορά σε έναν αιώνα
Φωτογραφία: Terry George from United States
29_09_2020 | 11:38 29_09_2020 | 11:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

​Το Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει την ετήσια παρέλαση του Καρναβαλιού, ανακοινώνοντας ότι το παγκόσμιο θέαμα δεν μπορεί να προχωρήσει τον Φεβρουάριο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, που πλήττει σε μεγάλο βαθμό και τη Βραζιλία.

Το League of Samba Schools του Ρίο ανακοίνωσε ότι η εξάπλωση του κορονοϊού κάνει αδύνατη την ασφαλή διεξαγωγή των παραδοσιακών παρελάσεων που αποτελούν πολιτιστικό στήριγμα και, για πολλούς, πηγή διαβίωσης.

«Το Καρναβάλι είναι ένα πάρτι από το οποίο εξαρτώνται πολλοί εργαζόμενοι. Οι σχολές σάμπα είναι κοινοτικοί θεσμοί και οι παρελάσεις είναι μόνο μια λεπτομέρεια από όλα αυτά», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Luiz Antonio Simas, ιστορικός που ειδικεύεται στο Καρναβάλι του Ρίο. «Μια ολόκληρη πολιτιστική και παραγωγική αλυσίδα διακόπηκε από τον COVID».

Το Δημαρχείο του Ρίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει μια απόφαση σχετικά με τα πάρτι του καρναβαλιού που πραγματοποιούνται επίσης σε όλη την πόλη. Ωστόσο, το πρακτορείο προώθησης του τουρισμού ανέφερε σε δήλωση στο Associated Press στις 17 Σεπτεμβρίου ότι χωρίς εμβόλιο κορονοϊού, είναι αβέβαιο πότε μπορούν να ξαναρχίσουν μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορονοϊού της Βραζιλίας ήταν στις 26 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά το τέλος του φετινού Καρναβαλιού. Καθώς ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε, οι σχολές σάμπα που συμμετέχουν στην ετήσια λαμπρή παρέλαση σταμάτησαν τις προετοιμασίες για την εκδήλωση του 2021. Η νέα ανακοίνωση αφαίρεσε την αβεβαιότητα που «κρεμόταν» πάνω από την πόλη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr